Η ρυθμιστική σαφήνεια των κρύπτο μπορεί να πάρει χρόνια: SEC

Το διακεκριμένο ανταλλακτήριο Coinbase αντεπιτέθηκε πρόσφατα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ [SEC], υποβάλλοντας αίτηση με την οποία ζητά διευκρινίσεις σχετικά με τους κανονισμούς κρύπτο. Ωστόσο, η Coinbase αποκάλυψε ότι η απάντηση που έλαβε από τις ρυθμιστικές αρχές δεν ήταν ευνοϊκή για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Σύμφωνα με πρόσφατα δικαστικά έγγραφα, η SEC πρότεινε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να παραδώσει τα αιτήματα της Coinbase που παρουσιάστηκαν στην αναφορά. Η SEC υποστήριξε επίσης ότι η πρόταση της Coinbase για ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και θέσπιση κανόνων εντός περιορισμένου χρονικού πλαισίου είναι ένα πολύπλοκο έργο. Η SEC ανέφερε στη συμπλήρωσή της,

“Ούτε οι νόμοι περί κινητών αξιών ούτε ο νόμος περί διοικητικής διαδικασίας επιβάλλουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την υποχρέωση να εκδώσει τους ευρείς νέους κανονισμούς σχετικά με τα “ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία” που ζήτησε η Coinbase”.

Ο Paul Grewal, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Coinbase, εξέφρασε τις σκέψεις του στο Twitter. Εξήγησε ότι η SEC θα μπορούσε να χρειαστεί αρκετά χρόνια για να παράσχει στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων ρυθμιστική σαφήνεια. Ο Grewal εξέφρασε σαφή απογοήτευση για την απάντηση της SEC, αναφερόμενος σε αυτήν ως ένα “ηχηρό ίσως”. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι αυτή η κατάθεση σηματοδότησε την πρώτη περίπτωση όπου η SEC διατύπωσε επίσημα τη θέση της σχετικά με το πώς σχεδιάζει να αναπτύξει κανονισμούς για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Επεξηγώντας την πορεία προς τα εμπρός, ο Grewal δήλωσε:

“Η SEC αναγνώρισε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις ενέργειες επιβολής ως υποκατάστατο της θέσπισης κανόνων για το προβλέψιμο μέλλον, αλλά μην ανησυχείτε – αυτές οι ενέργειες επιβολής μπορεί τελικά να “ενημερώσουν” τη μη προγραμματισμένη ακόμη θέσπιση κανόνων”.

Η SEC παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις και τις προοπτικές του Gary Gensler

Ο Grewal επανέλαβε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να διαχωρίζει τη θέση της από τις δηλώσεις και τις προοπτικές που εξέφρασε ο πρόεδρός της, Gary Gensler. Ο Gensler έχει τονίσει σταθερά την ύπαρξη επαρκών κανονισμών. Επιπλέον, έχει ταχθεί υπέρ της κατηγοριοποίησης ενός σημαντικού μέρους της αγοράς κρυπτονομισμάτων ως τίτλους. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Ο κ. Γκένσερ είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος έχει την ικανότητα να υποστηρίζει την πολιτική του και να θεωρεί ότι η πολιτική του είναι η καλύτερη δυνατή,

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

“Η SEC δήλωσε επίσης ότι οι δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Gensler δεν αποτελούν επίσημη καθοδήγηση ή δηλώσεις πολιτικής από την SEC και το κοινό δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτές ως τέτοιες”.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έριξε βολές και στην Coinbase. Η κατάθεση έγραφε περαιτέρω,

“Όπως γίνεται σαφές από τις ίδιες τις παρατηρήσεις της Coinbase, η εξέταση των διαφόρων διαδρομών που προτείνει είναι μια αναγκαστικά περίπλοκη προσπάθεια. Ωστόσο, η Coinbase κατέθεσε την αίτηση θέσπισης κανόνων πριν από λιγότερους από δέκα μήνες, συμπλήρωσε πτυχές της αίτησης πριν από λιγότερους από τρεις μήνες και προσπάθησε να συμπληρώσει το αρχείο και πάλι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες”.

Ενώ η πρόθεση της Coinbase να αναζητήσει σαφήνεια σχετικά με την ασαφή ρυθμιστική αντιμετώπιση των κρύπτο στις ΗΠΑ φαίνεται να έχει συναντήσει περισσότερη σύγχυση, ο Grewal ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: