Το Shopify ενσωματώνει το Solana για συναλλαγές USDC

Σε μια σημαντική κίνηση, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify διεύρυνε το φάσμα των επιλογών πληρωμής του με την εισαγωγή του Solana Pay, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για τους εμπόρους που επιθυμούν να αγκαλιάσουν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Ξεκινώντας αρχικά με την αποδοχή πληρωμών σε σταθερό νόμισμα USD Coin (USDC), η ενσωμάτωση αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για συναλλαγές.

Το TechCrunch αναφέρει ότι ο μελλοντικός οδικός χάρτης της Solana Pay περιλαμβάνει την ενσωμάτωση και άλλων altcoins τους επόμενους μήνες. Μεταξύ αυτών είναι η ενσωμάτωση του εγγενούς token του Solana, SOL, το οποίο σήμερα βρίσκεται περίπου στα 21 δολάρια, καθώς και του meme token, Bonk Coin (BONK).

Μιλώντας για τη σύγκλιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των λύσεων πληρωμών, ο Josh Fried, εκπρόσωπος της Solana Labs, την χαρακτήρισε ως την “killer app for crypto”, τονίζοντας τη σημασία ενός τέτοιου εγχειρήματος στον κλάδο. Ο Fried πρότεινε περαιτέρω ότι η κατεύθυνση αυτή δικαιολογεί εντατικότερη εστίαση από όλες τις γωνίες της σφαίρας των κρύπτο.

Η βασική γοητεία του Solana Pay έγκειται στη δυνατότητά του να μειώσει δραστικά το κόστος των συναλλαγών, προσφέροντας μια έντονη αντίθεση με τις συνήθεις χρεώσεις που σχετίζονται με την επεξεργασία πιστωτικών καρτών. Το δίκτυο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μέση αμοιβή συναλλαγής μόλις 0,00025 δολάρια, ενώ τα έξοδα επεξεργασίας πιστωτικών καρτών κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 1,5% και 3,5%. Ενδεικτικά, κατά την τελευταία εποχή στο δίκτυο του Solana οι χρήστες πλήρωσαν μέσο τέλος συναλλαγής 0,000009664 SOL.

Με το Shopify να κατέχει ένα εκτιμώμενο μερίδιο 10% όλων των συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο ισοδυναμεί με το εντυπωσιακό ποσό των 444 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει σταδιακά λύσεις Web3 στο πλαίσιό της, εισάγοντας εργαλεία blockchain commerce προσαρμοσμένα για καταστήματα με προσανατολισμό Web3, μαζί με χαρακτηριστικά που επιτρέπουν τη συνδεσιμότητα κρύπτο πορτοφολιών.

Καθώς ο όγκος συναλλαγών του Shopify ρέει μέσω αυτού του νέου αγωγού, αποτελεί ένα κομβικό πεδίο δοκιμών για τις δυνατότητες του blockchain Solana. Ιστορικά, το Solana αντιμετώπιζε ζητήματα που αφορούσαν την αξιοπιστία και τον χρόνο λειτουργίας. Ο συνιδρυτής Anatoly Yakovenko είχε αναφερθεί προηγουμένως σε αυτά ως “κατάρα”, συνέπεια της δομής συναλλαγών χαμηλού κόστους του δικτύου.

Ωστόσο, τα πρόσφατα δεδομένα σηματοδοτούν μια ανάκαμψη της απόδοσης του δικτύου. Η τελευταία έκθεση επιδόσεων αποκαλύπτει ότι το Solana έχει διατηρήσει 100% διαθεσιμότητα από τις 25 Φεβρουαρίου, σηματοδοτώντας ένα ολόκληρο τρίμηνο χωρίς διακοπές. Στη μοναδική περίπτωση διακοπής λειτουργίας τον Φεβρουάριο, το δίκτυο παρουσίασε διακοπή λειτουργίας για σχεδόν 19 ώρες.

Έχοντας εισαχθεί τον Φεβρουάριο του 2022, το Solana Pay λειτουργεί ως υποδομή πληρωμών peer-to-peer. Παρέχει στους εμπόρους τη δυνατότητα να αποδέχονται και να διακανονίζουν συναλλαγές πληρωμών που περιλαμβάνουν μια σειρά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το έργο αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν οι Solana Labs, Checkout.com, Circle και Citcon, συμπληρωμένη από ενσωματώσεις πορτοφολιών από το Phantom.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: