Οι ιδρυτές του Tornado Cash έρχονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση κυρώσεων.

Μια σημαντική τροπή των γεγονότων εκτυλίχθηκε στο έπος του Tornado Cash, καθώς οι ιδρυτές του crypto mixer, Roman Storm και Roman Semenov, βρίσκονται επίσημα κατηγορούμενοι και συλληφθέντες από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και παραβιάσεις των κανονισμών περί κυρώσεων.

Σήμερα έγινε η αποσφράγιση του κατηγορητηρίου από το γραφείο του εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, αποκαλύπτοντας τις επίσημες κατηγορίες. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι δύο προγραμματιστές της Tornado Cash τέθηκαν υπό κράτηση από τις αμερικανικές αρχές, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η εξέλιξη της ιστορίας γύρω από το Tornado Cash πήρε μια σημαντική τροπή με τις επίσημες κατηγορίες και τις επακόλουθες συλλήψεις των ιδρυτών της από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι Roman Storm και Roman Semenov αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες που περιλαμβάνουν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβιάσεις κυρώσεων, όπως περιγράφεται σε κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε σήμερα.

Μια ξεχωριστή λεπτομέρεια στο πλαίσιο των κατηγοριών είναι η κατηγορία της “συνωμοσίας για τη λειτουργία μη αδειοδοτημένης επιχείρησης μεταφοράς χρημάτων” που έχει απαγγελθεί κατά των ιδρυτών. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται επίσης ότι το Tornado Cash συμμετείχε στο ξέπλυμα σημαντικών χρηματικών ποσών για λογαριασμό της Lazarus Group, μιας βορειοκορεατικής οργάνωσης ηλεκτρονικού εγκλήματος που υπόκειται σε κυρώσεις.

Οι συλλήψεις και των δύο ατόμων ακολούθησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτών των κατηγοριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Tornado Cash είχαν επιβληθεί στο παρελθόν κυρώσεις από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, λόγω ισχυρισμών για διευκόλυνση του ξεπλύματος χρήματος από τον όμιλο Lazarus. Αυτό το πλαίσιο θέτει τις βάσεις για τις τρέχουσες κατηγορίες και συλλήψεις.

Ο Damien Williams, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, σχολίασε την υπόθεση, τονίζοντας ότι το Tornado Cash βοήθησε εν γνώσει της σε δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο Williams υπογράμμισε ότι οι ιδρυτές είχαν πλήρη επίγνωση ότι έδιναν τη δυνατότητα σε χάκερς και απατεώνες να αποκρύπτουν τα παράνομα κέρδη τους. Επιπλέον, ο Williams τόνισε ότι η χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για ξέπλυμα χρήματος δεν μειώνει τη σοβαρότητα των υποκείμενων εγκλημάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: