Μήνυση υποβλήθηκε κατά του Atomic Wallet μετά από απώλειες 100 εκατομμυρίων $ Crypto Hack: Αναφορά

Σε μια σημαντική εξέλιξη, ένας συνασπισμός επενδυτών κρυπτονομισμάτων ξεκίνησε συλλογική αγωγή κατά του Atomic Wallet, η οποία αντιμετώπισε μια καταστροφική παραβίαση που οδήγησε σε απώλειες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο.

Η συλλογική αγωγή περιλαμβάνει αρκετούς εύπορους επενδυτές που προέρχονται από τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του γερμανικού πρακτορείου επιχειρηματικών μέσων ενημέρωσης BNE IntelliNews στις 21 Αυγούστου.

Επικεφαλής αυτής της νομικής αγωγής είναι ο Γερμανός δικηγόρος Max Gutbrod και ο Boris Feldman, συνιδρυτής της εταιρείας νομικής τεχνολογίας Destra Legal με έδρα τη Μόσχα.

Ο Gutbrod, πρώην συνεργάτης της Baker & McKenzie στη Μόσχα με περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας, αποκάλυψε ότι στην υπόθεση εκπροσωπούνται περίπου 50 πελάτες που συλλογικά έχασαν 12 εκατομμύρια δολάρια λόγω των συνεπειών της παραβίασης του Atomic Wallet. Ο Gutbrod δήλωσε:

“Προτεραιότητά μας είναι να ανακτήσουμε περιουσιακά στοιχεία για τους πελάτες μας και βρισκόμαστε στη διαδικασία κατάθεσης ομαδικής αγωγής κατά του Atomic Wallet. Απέτυχαν να παράσχουν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το hack στους πελάτες μας ή ακόμη και να το αναφέρουν στις αρχές”.

Το Atomic Wallet, που αναγνωρίζεται ως ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που δεν έχει διαχειριστεί, έπεσε θύμα μιας μαζικής εκμετάλλευσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα Ιουνίου 2023. Η παραβίαση είχε άμεσο αντίκτυπο σε περισσότερους από 5.500 λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα. Μετά το συμβάν, εταιρείες ανάλυσης κρύπτο, όπως η Elliptic, υπέδειξαν την ομάδα Lazarus Group, μια βορειοκορεατική ομάδα κυβερνοεγκληματιών που είναι γνωστή για την ενορχήστρωση κλοπών κρύπτο αξίας δισεκατομμυρίων, ως τους πιθανούς ενόχους πίσω από το συμβάν.

Αν και οι αρχικές εικασίες έδειχναν την εμπλοκή της Lazarus στο hack του Atomic Wallet, οι τελευταίοι ισχυρισμοί παρουσιάζουν μια εναλλακτική πιθανότητα. Σύμφωνα με τον Feldman, το hack είναι πιο πιθανό να έχει ενορχηστρωθεί από μια ουκρανική ομάδα. Η εταιρεία του Feldman, Destra Legal, συνεργάστηκε με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Match Systems, η οποία διεξήγαγε ανεξάρτητη έρευνα για λογαριασμό των επηρεαζόμενων επενδυτών.

Ο Feldman σχολίασε: “Εντόπισαν ενδείξεις ότι ουκρανικές ομάδες χάκερ εμπλέκονται στην παραβίαση”.

Το Atomic Wallet, μετά το χάκινγκ, απέφυγε να αποκαλύψει τα συγκεκριμένα εναύσματα που οδήγησαν στην εκμετάλλευση τον Ιούνιο. Η εταιρεία, ωστόσο, περιέγραψε τέσσερις πιθανούς παράγοντες που θεωρήθηκαν “αληθοφανείς”, μεταξύ των οποίων ένας ιός που επηρέασε τις συσκευές των χρηστών, μια παραβίαση της υποδομής, μια επίθεση man-in-the-middle ή η εισαγωγή κακόβουλου κώδικα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, η Atomic Wallet τόνισε σταθερά ότι επηρεάστηκε λιγότερο από το 0,1% των χρηστών της εφαρμογής της.

Περιέργως, παρά το hack, το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων φαινομενικά συνέχισε να λειτουργεί χωρίς καμία αξιοσημείωτη διαταραχή.

Μέχρι στιγμής, το Atomic Wallet δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τη συνεχιζόμενη αγωγή και τους ισχυρισμούς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: