Το Shiba Inu στοχεύει στην ανάπλαση του Shibarium μετά την αποτυχημένη έναρξη

Η ομάδα ανάπτυξης του Shiba Inu προχωράει με επιμέλεια προς την αποκατάσταση του δικτύου Shibarium, αξιολογώντας επιμελώς τα δεδομένα επικυρωτών και την απόδοση των συναλλαγών μετά την πολυαναμενόμενη έναρξη του δικτύου που επισκιάστηκε από τεχνικές επιπλοκές και μια δυσλειτουργική γέφυρα.

Σε μια ανακοίνωση στις αρχές αυτής της Τρίτης, ο κύριος προγραμματιστής του έργου, γνωστός ως Shytoshi Kusama, μοιράστηκε ότι το δίκτυο βρίσκεται στα πρόθυρα της επαναλειτουργίας του για το ευρύ κοινό, διαθέτοντας ισχυρούς μηχανισμούς που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την επανάληψη της προηγούμενης διακοπής λειτουργίας.

“Μετά τη διενέργεια δύο ημερών αυστηρών δοκιμών και τη λεπτομερή ρύθμιση διαφόρων παραμέτρων για την επίτευξη κατάστασης ετοιμότητας, το Shibarium έχει υποστεί βελτιώσεις και βελτιστοποιήσεις”, ανέφερε ο Kusama. “Αν και εξακολουθεί να υποβάλλεται σε δοκιμές, παράγει ενεργά μπλοκ”.

“Επιπλέον, εισαγάγαμε ένα καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης και εφαρμόσαμε συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του ρυθμού σε επίπεδο RPC και ενός μηχανισμού αυτόματης επαναφοράς του διακομιστή σε περίπτωση εισροής κίνησης παρόμοιας με αυτή που συνέβη προηγουμένως”, πρόσθεσε.

Το Shibarium λειτουργεί ως λύση Ethereum layer-2 που αξιοποιεί τα τοκεν SHIB για αμοιβές, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη στρατηγική του Shiba Inu να καθιερωθεί ως ένα ουσιαστικό έργο blockchain. Το δίκτυο επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε εφαρμογές metaverse και παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως μια οικονομικά αποδοτική επιλογή διακανονισμού για έργα DeFi που κατασκευάζονται στην υποδομή του.

Η δοκιμαστική φάση για το Shibarium επέδειξε αξιοσημείωτη επιτυχία, με εκατομμύρια πορτοφόλια να συμμετέχουν και να διευκολύνουν περίπου 22 εκατομμύρια συναλλαγές σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός που περιέβαλλε την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας μετριάστηκε γρήγορα. Οι συναλλαγές στο δίκτυο ακινητοποιήθηκαν για πάνω από έντεκα ώρες λίγο μετά την έναρξή του, με αποτέλεσμα εκατομμύρια δολάρια να παγιδευτούν στη γέφυρα, τον μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά των tokens μεταξύ διαφορετικών δικτύων. Αυτή η αναταραχή οδήγησε σε πτώση των τιμών του SHIB κατά 10% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η απάντηση των προγραμματιστών στην αναστάτωση τόνισε ότι η ίδια η γέφυρα δεν έφταιγε- μάλλον, το ζήτημα προέκυψε λόγω μιας πρωτοφανούς εισροής συναλλαγών από τους χρήστες. Ο σημαντικός όγκος συναλλαγών υπερφόρτωσε τους διακομιστές, με αποτέλεσμα να παραπαίουν, καθώς δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το μέγεθος των εισερχόμενων αιτημάτων.

Στη συνέχεια, το δίκτυο έκλεισε προσωρινά για το κοινό, ενώ τώρα σχεδιάζεται η επαναλειτουργία του μετά την επίλυση αυτών των δυσλειτουργιών. Κατά συνέπεια, οι προγραμματιστές άρχισαν να χορηγούν στους επικυρωτές – οντότητες που είναι υπεύθυνες για την παροχή υπολογιστικών πόρων για την επεξεργασία των συναλλαγών του δικτύου – το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τα προκαταρκτικά βήματα προς την επαναλειτουργία.

“Αύριο, ένα επιπλέον σύνολο επικυρωτών θα τεθεί σε λειτουργία, προσφέροντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στους χρήστες να κάνουν stake στο BONE και να λάβουν μέρος στις ανταμοιβές”, δήλωσε ο Kusama στην ενημέρωση της Τρίτης. “Οι διαδικασίες δοκιμών θα οριστικοποιηθούν, ανοίγοντας το δρόμο για να είναι και πάλι προσβάσιμο το δίκτυο στο ευρύ κοινό”.

Τα δεδομένα του CoinGecko δείχνουν ότι οι τιμές του SHIB έχουν σημειώσει πτώση 4,3% τις τελευταίες 24 ώρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: