Η νομική μάχη SEC-Ripple καθυστερεί την υιοθέτηση του XRP κατά 3 χρόνια, ισχυρίζεται ο δικηγόρος

Η νομική μάχη που διεξήγαγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατά της Ripple τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπέρ του XRP John E Deaton, εμπόδισε σημαντικά την πρόοδο της υιοθέτησης του XRP στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Deaton εξέφρασε τις παρατηρήσεις του σε μια πρόσφατη συζήτηση στην πλατφόρμα X, πρώην γνωστή ως Twitter.

Οι παρατηρήσεις του Deaton προέκυψαν στον απόηχο της ανακοίνωσης της Coinbase σχετικά με την εξαγορά μειοψηφικού μεριδίου της Circle, του εκδότη του USD Coin (USDC). Η πρόθεση του ανταλλακτηρίου να ενισχύσει τη χρησιμότητα και να επεκτείνει το οικοσύστημα USDC ώθησε τον δικηγόρο να σκεφτεί πώς η Ripple και το εγγενές της token XRP ήταν έτοιμα για σημαντική ανάπτυξη στο πεδίο των διασυνοριακών πληρωμών. Υπέθεσε ότι, ελλείψει της αγωγής της SEC, εξέχουσες πλατφόρμες όπως η Coinbase θα μπορούσαν να είχαν επιδείξει παράλληλο ενδιαφέρον για την Ripple.

Ο υποστηρικτής του XRP σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Coinbase στην προώθηση του token πριν από την αγωγή, επισημαίνοντας ότι η νομική δράση ανάγκασε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να διαγράψει το XRP από το ανταλλακτήριο.

Ο Deaton υπογράμμισε ότι η Coinbase διεξήγαγε σχολαστικά τη δέουσα επιμέλεια, φτάνοντας στο σημείο να συνεργαστεί με την SEC για να εξακριβώσει το ρυθμιστικό καθεστώς του XRP πριν το εισαγάγει στην αγορά. Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019, η Coinbase ενημέρωσε την SEC για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση του XRP με βάση ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία – ένα πλαίσιο για το οποίο ακόμη και ένα ανώτερο μέλος του προσωπικού της SEC είχε επαινέσει δημοσίως την Coinbase για την υιοθέτησή του.

Σε εκείνη τη συγκυρία, η SEC δεν εξέφρασε αντιρρήσεις για την πρόταση της Coinbase, επιτρέποντας στο ανταλλακτήριο να εισαγάγει το XRP τον Φεβρουάριο του 2019. Η τάση αυτή μεταφέρθηκε και στη MoneyGram, έναν αξιοσημείωτο επεξεργαστή πληρωμών και σημαντικό συνεργάτη στις προσπάθειες της Ripple για εμβάσματα. Η MoneyGram κατέθεσε έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που περιγράφουν λεπτομερώς την πρόθεσή της να αξιοποιήσει το XRP, ενέργεια που δεν προκάλεσε αντιδράσεις από τον ρυθμιστικό φορέα.

Ο Deaton υποστήριξε ότι ήταν προφανές ότι “η MoneyGram αποφάσισε επίσης, όπως ακριβώς και οι δικηγόροι της Coinbase, και όπως ακριβώς και οι δικηγόροι επιβολής της SEC τον Ιούνιο του 2018, ότι το XRP ΔΕΝ ήταν αξιόγραφο”. Παρ’ όλα αυτά, παρά τα συνετά μέτρα που έλαβαν οι συνεργάτες της Ripple, η SEC ξεκίνησε αγωγή κατά της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο δικηγόρος που υπερασπίζεται το XRP υποστήριξε ότι η αγωγή της Ripple είχε χρησιμοποιηθεί ως όπλο, ισχυριζόμενος ότι “όλα τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια αποδεικνύουν ότι είναι αλήθεια”. Κατέληξε αναγνωρίζοντας ότι παρά τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της Ripple εκτός των ΗΠΑ, η αγωγή είχε αναμφισβήτητα ρίξει σκιά στην πορεία υιοθέτησης του XRP. Ειδικότερα, στις 13 Ιουλίου, η δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Analisa Torres, εξέδωσε μερική απόφαση υπέρ της Ripple Labs, επιβεβαιώνοντας ότι οι συναλλαγές XRP σε ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν αποτελούν τίτλους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: