Το ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin αυξάνεται μετά την τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ

Το ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin (BTC), που μετρά το μερίδιο του κρυπτονομίσματος στην ευρύτερη αγορά, έχει αυξηθεί απότομα από την έναρξη της συνεχιζόμενης αστάθειας του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ πριν από σχεδόν δύο μήνες.


Από τις αρχές Μαρτίου, το ποσοστό κυριαρχίας έχει αυξηθεί από 42% σε υψηλά 22 μηνών κοντά στο 49%, υποδεικνύοντας την υπεραπόδοση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος σε σχέση με την ευρύτερη αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρακολουθεί η πλατφόρμα TradingView.


Το SPDR S&P regional banking ETF, το οποίο επιδιώκει να αναπαράγει την απόδοση ενός δείκτη που προέρχεται από τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, έχει καταρρεύσει κατά 35% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Τον Μάρτιο, τρεις αμερικανικές τράπεζες – η Silicon Valley Bank (SVB), η Signature Bank (SBNY) και η Silvergate Bank (SI) – χρεοκόπησαν, προκαλώντας φόβους για μια πλήρη τραπεζική κρίση. Η First Republic Bank (FRCB) έγινε το τελευταίο θύμα της τραπεζικής κρίσης και για να περιπλέξει τα πράγματα, οι μετοχές της PacWest Bancorp (PACW) με έδρα το Λος Άντζελες κατέρρευσαν πάνω από 60% την Τετάρτη.


Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι “υγιής και ανθεκτικός”.
Σύμφωνα με τον Lewis Harland, διαχειριστή χαρτοφυλακίου της Decentral Park Capital, η αυξανόμενη κυριαρχία του bitcoin στην αγορά εν μέσω της αστάθειας του τραπεζικού τομέα και η διολίσθηση των τραπεζικών μετοχών είναι απόδειξη της αυξανόμενης ελκυστικότητας του κρυπτονομίσματος ως παιχνίδι κατά του δολαρίου των ΗΠΑ ή ως στοίχημα στην αδυναμία του δολαρίου, όπως ακριβώς ο χρυσός και το πετρέλαιο.


“Βλέπετε υπεραπόδοση του BTC στο πλαίσιο της αγοράς κρύπτο όταν οι τιμές των μετοχών των περιφερειακών τραπεζών καταρρέουν. Αυτό σηματοδοτεί ότι το BTC είναι το υψηλής ποιότητας ρευστό παιχνίδι κατά του δολαρίου για τους επενδυτές καθώς η κρίση εξελίσσεται περαιτέρω”, δήλωσε ο Harland στο CoinDesk.


Οι προσδοκίες για νέα χαλάρωση της ρευστότητας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχουν ενισχυθεί εν μέσω της τραπεζικής κρίσης, σηματοδοτώντας αδυναμία του δολαρίου στο μέλλον. Την Τετάρτη, η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και άνοιξε τις πόρτες για μια πιθανή παύση τον Ιούνιο.

CoinDesk - Unknown

Το ποσοστό κυριαρχίας του BTC προσεγγίζει τώρα το ανώτερο άκρο του πολυετούς εύρους τιμών. Μια διάσπαση θα σήμαινε συνεχή υπεραπόδοση του BTC, σύμφωνα με τον Harland.


“Η κυριαρχία του Bitcoin ψάχνει να σπάσει το τριετές μοτίβο ταλάντωσής του”, δήλωσε ο Harland. “Μια διάσπαση του 50% θα σηματοδοτούσε πιθανότατα ένα νέο καθεστώς παρατεταμένης υπεραπόδοσης του BTC εντός της αγοράς”.


Το Bitcoin ανέβηκε μετά τις ρυθμιστικές αρχές της Silicon Valley Bank της 10ης Μαρτίου και από τότε έχει σημειώσει ράλι 48% στα 29.100 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Η ανοδική πορεία θυμίζει τις θετικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της κυπριακής τραπεζικής κρίσης του 2013.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: