Η πρόταση της Γαλλικής Γερουσίας θα επιτρέψει στους influencers να προωθήσουν τα κρυπτονομίσματα

Η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της γαλλικής Γερουσίας ενέκρινε πρόσφατα μια τροπολογία στην εκκρεμούσα νομοθεσία που επιτρέπει στις εγγεγραμμένες εταιρείες κρυπτονομισμάτων να προσλαμβάνουν influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για διαφημιστικούς και προωθητικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με μια μετάφραση της τροπολογίας που παρέχεται από το Bing, η νέα διατύπωση θα επιτρέψει στις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών της Γαλλίας (AMF) να προσλαμβάνουν influencers για τα προϊόντα τους:

“Η τρέχουσα διατύπωση είναι πιο περιοριστική από τις υφιστάμενες διατάξεις του Κώδικα Καταναλωτή, καθώς αποκλείει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (PSAN) που είναι εγγεγραμμένοι στην Αρχή Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AMF) να χρησιμοποιούν εμπορική επιρροή. Κατά συνέπεια, η παρούσα τροποποίηση εισάγει αυτή τη δυνατότητα για τους PSAN που είναι εγγεγραμμένοι ή εγκεκριμένοι στην AMF.”

Στην αρχική του εκδοχή, το εν λόγω νομοσχέδιο προέβλεπε ουσιαστικά την απόλυτη απαγόρευση της διαφήμισης μέσω επιρροής για τον κλάδο των κρύπτο στη Γαλλία. Η διατύπωσή του περιόριζε τις εταιρείες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διαφήμιση μέσω influencer μόνο σε εκείνες που έχουν λάβει άδεια από την AMF, έναν πήχη που καμία εταιρεία κρυπτονομισμάτων δεν πληροί επί του παρόντος.

Όπως επισημαίνει η δικηγορική εταιρεία Beaubourg Avocats με έδρα το Παρίσι σε ένα εκπαιδευτικό blog post, “η Γαλλία έχει θεσπίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το κρυπτονόμισμα που βασίζεται κυρίως σε δύο καθεστώτα: τη θεώρηση για την πώληση token ή ICO (Initial Coin Offering) και την καταχώριση και την άδεια για τους παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (“DASPs”)”.

Όλες οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία υποχρεούνται νομικά να εγγραφούν στην AMF. Μέχρι στιγμής, καμία δεν έχει λάβει την απαραίτητη αδειοδότηση που θα τους επέτρεπε να προσλαμβάνουν influencers για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο έθνος νόμιμα.

Η αλλαγή της διατύπωσης στην τροπολογία θα καταργήσει την απαίτηση αδειοδότησης και θα επιτρέψει έτσι στις εταιρείες που είναι απλώς εγγεγραμμένες στην AMF να πληρώνουν επηρεαστές για την προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Crypto Twitter φαίνεται να χαιρετίζει την είδηση ως ένα θετικό βήμα για τη γαλλική αγορά influencer και κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι η αλλαγή δεν έχει ακόμη επικυρωθεί επίσημα. Μαζί με μια σειρά από άλλες αναθεωρήσεις, η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να περάσει από την ολομέλεια της Γερουσίας πριν αντιμετωπίσει την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: