Η SEC αλλάζει γνώμη για την επίσημη επισήμανση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έκανε ένα μικρό βήμα προς τα πίσω στη ρύθμιση του τομέα των κρύπτο την Τετάρτη, όταν διέγραψε αυτό που θα ήταν ο πρώτος επίσημος ορισμός του “ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου” από τον τελευταίο κανόνα για τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου.


Ενώ η SEC είχε αρχικά συμπεριλάβει τον ορισμό στην πρότασή της του 2022 για την αναθεώρηση των υποχρεωτικών γνωστοποιήσεων για τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών τον απέσυρε στον τελικό κανόνα που εγκρίθηκε από τους επιτρόπους. Ο οργανισμός συμπεριέλαβε μια υποσημείωση για να δώσει εξηγήσεις:


“Η Επιτροπή και το προσωπικό συνεχίζουν να εξετάζουν αυτόν τον όρο και δεν υιοθετούν τα “ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία” ως μέρος αυτού του κανόνα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε η σημείωση.

Ο οργανισμός σίγουρα συνεχίζει να εξετάζει θέματα κρύπτο, τα οποία έχουν λάβει υπερβολικά μεγάλο ρόλο τόσο στις δράσεις επιβολής όσο και στις τρέχουσες προτάσεις κανόνων, παρά την απόφασή του να ανακαλέσει το συγκεκριμένο θέμα. Τον περασμένο μήνα, η ρυθμιστική αρχή έκανε ουσιαστικά το αντίθετο, ανοίγοντας εκ νέου έναν προηγουμένως προτεινόμενο κανόνα που επαναπροσδιόριζε τον όρο “exchange” και πρόσθετε ρητά την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) σε αυτόν.


Αυτή η αναθεώρηση – η οποία προκάλεσε έντονες επικρίσεις από τον κλάδο και από δύο από τους πέντε επιτρόπους της SEC – είναι μία από πολλές πιο πρόσφατες κινήσεις πολιτικής που αποσκοπούν στο να εγκλωβίσουν σαφώς τα κρύπτο στους υφιστάμενους κανόνες. Η SEC έκανε επίσης μια άλλη πρόταση τον Φεβρουάριο, η οποία θα μπορούσε να απαγορεύσει στους συμβούλους επενδύσεων να διατηρούν περιουσιακά στοιχεία σε επιχειρήσεις κρύπτο.


Ο αρχικός προτεινόμενος ορισμός για ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κανόνα του hedge fund αυτής της εβδομάδας δεν ήταν εκτεταμένος ή αμφιλεγόμενος, περιγράφοντας ένα τέτοιο πράγμα ως “χρησιμοποιώντας τεχνολογία κατανεμημένου λογιστικού βιβλίου ή blockchain” και περιλαμβάνοντας “τα λεγόμενα “εικονικά νομίσματα”, “coins” και “tokens””.


Ο οργανισμός συνεχίζει χωρίς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να κατέχουν επίσημη θέση στο λεξιλόγιό του, αν και αποτελεί μόνιμο θέμα στις ομιλίες του προέδρου Gary Gensler και άλλων αξιωματούχων της SEC.


“Η SEC είναι μια ρυθμιστική αρχή που απαιτεί διαφάνεια από τους καταχωρίζοντες της, αλλά συνεχίζει να αποκρύπτει τη ρυθμιστική σαφήνεια με το να μην ορίζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία”, δήλωσε η Anne-Marie Kelley, εταίρος της Mercury Strategies, η οποία ήταν επί μακρόν αξιωματούχος της SEC. Η ίδια υπέδειξε ότι η Επιτροπή μπορεί να διέγραψε τον ορισμό επειδή “οποιαδήποτε αναγνώριση της μοναδικότητας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως νέου προϊόντος αποδυναμώνει τη δικαστική τους θέση ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι securities και υπόκεινται στους νόμους περί κινητών αξιών της SEC”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: