Το Polygon γίνεται το δεύτερο μεγαλύτερο blockchain παιχνιδιών μετά την αύξηση της δραστηριότητας των χρηστών τον Μάρτιο

Η αυξανόμενη δραστηριότητα των χρηστών στη λύση κλιμάκωσης layer 2 του Ethereum Polygon τον Μάρτιο είδε το δίκτυο να γίνεται το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο παιχνιδιών blockchain όσον αφορά τα μοναδικά ενεργά πορτοφόλια (UAW).

Σύμφωνα με την έκθεση “Blockchain Games Report” που δημοσίευσε η πλατφόρμα ανάλυσης αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApp) DappRadar, ο αριθμός των UAWs που ασχολούνται με παιχνίδια στο Polygon έφτασε τα 138.081 τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 53% από τον Φεβρουάριο.

Αυτός ο αριθμός τοποθετεί την Polygon πολύ μπροστά από τις τρίτες και τέταρτες Hive και BNB Chain με 84.000 και 80.000 UAWs, αντίστοιχα, ενώ η πρώτη θέση Wax βρίσκεται πολύ μπροστά από την ομάδα με 314.000 UAWs.

“Το Polygon, ένα blockchain που ήταν προηγουμένως γνωστό για τις DeFi DApps, ξεπέρασε την Hive αυτόν τον μήνα και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για το Polygon, καθώς αποκτά πλέον αναγνώριση ως blockchain παιχνιδιών”, αναφέρεται στην έκθεση.

Σημαντικό μέρος της αύξησης του UAW στο Polygon οφείλεται στο παιχνίδι Hunters On-Chain της BoomLand, το οποίο σημείωσε αύξηση του UAW κατά περισσότερο από 17.000% μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του DappRadar.

Το Hunters On-Chain ξεκίνησε τον Ιανουάριο και είναι μια Web3 προσαρμογή του παιχνιδιού Hunt Royale της BoomLand για κινητά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ρόλων free-to-play με ενσωμάτωση nonfungible token (NFT) και παρόμοια εμφάνιση και στυλ με το Minecraft.

Στις 9 Μαρτίου, το παιχνίδι σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό UAW όλων των εποχών, περίπου 55.300.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς οδήγησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος για το παιχνίδι τον περασμένο μήνα, αν και η προσμονή για την πώληση του NFT στο παιχνίδι στις 31 Μαρτίου μπορεί να ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε.

Εξετάζοντας ευρύτερα, η έκθεση σημείωσε ότι όλη η “δραστηριότητα των παιχνιδιών στην αλυσίδα μειώθηκε κατά 3,33% τον Μάρτιο σε 741.567 ημερήσια μοναδικά ενεργά πορτοφόλια (dUAW)- παρόλα αυτά, τα παιχνίδια αποτελούν το 45,6% της δραστηριότητας της βιομηχανίας DApp το 1ο τρίμηνο του 2023”.

Τους τελευταίους μήνες έχει αναπτυχθεί κάποια ανοδική δυναμική γύρω από την Polygon, ειδικά όσον αφορά τα NFTs, το gaming και το metaverse.

Μέχρι στιγμής, η Polygon Labs, η ομάδα πίσω από το δίκτυο, έχει σημειώσει έναν μακρύ κατάλογο συνεργασιών με μεγάλα ονόματα, όπως η Warner Music, η Starbucks, η Adidas, η Reddit και η Adobe, για την ανάπτυξη και φιλοξενία έργων NFT.

Η ομάδα εγκαινίασε επίσης με επιτυχία το ισοδύναμο zero-knowledge rollup της Ethereum Virtual Machine ανοιχτού κώδικα της Polygon στις 27 Μαρτίου. Υποστηρίζεται ότι επιτρέπει στις DApps να κλιμακώνονται μέσω της ομαδοποίησης των συναλλαγών, ξεκλειδώνοντας υψηλότερες επιδόσεις και μειώνοντας παράλληλα τα gas fees για τη διεξαγωγή συναλλαγών στο δίκτυο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: