ΔΤΚ (CPI) για να προκαλέσει “σφαγή” δολαρίου – Τι πρέπει να γνωρίζετε στο Bitcoin αυτή την εβδομάδα

Το Bitcoin ξεκινά την εβδομάδα σε σταθερή βάση, καθώς οι ταύροι στέλνουν την τιμή της BTC σε νέο υψηλό 10 μηνών σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !


Μετά από μια σχετικά ήρεμη εβδομάδα, η μεταβλητότητα της τελευταίας στιγμής ενθουσιάζει τους traders με τις προοπτικές μιας επαναλαμβανόμενης επίθεσης στην αντίσταση των 30.000 δολαρίων – αλλά πολλά στέκονται εμπόδιο.

Σε μια σημαντική εβδομάδα δημοσιεύσεων μακροοικονομικών δεδομένων, η εκτύπωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) για τον Μάρτιο αναμένεται στις 12 Απριλίου, μαζί με νέες πληροφορίες για την πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Προσθέστε σε αυτό την αναβάθμιση του Ethereum Shanghai και είναι μια συνταγή για μεταβλητότητα. Πώς θα αντιδράσει το Bitcoin;

Οι συσχετίσεις μεταβλητότητας μεταξύ του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος και των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων κινδύνου αντιστρέφονται, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ενώ τα στοιχεία για το συναίσθημα υποδηλώνουν επίσης μικρή διάθεση για ξαφνικές πωλήσεις μεταξύ της βάσης των hodler.

Ο ΔΤΚ είναι επικεφαλής των βασικών μακροοικονομικών δεδομένων της εβδομάδας

Ένα γνωστό γεγονός ηγείται του ημερολογίου μακροοικονομικών συναλλαγών της εβδομάδας, με τα στοιχεία του ΔΤΚ των ΗΠΑ για τον Μάρτιο.

Η δημοσίευση, αυτή τη φορά στις 12 Απριλίου, συνοδεύει παραδοσιακά αυξημένη μεταβλητότητα στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθιστώντας την ημερομηνία αυτή βασικό πεδίο παρακολούθησης για “fakeouts” στις αγορές κρύπτο.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα παρουσιάσει επιπλέον τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), κατά την οποία επέλεξε να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Συνεπώς, το περιβάλλον είναι κάπως περίπλοκο όσον αφορά τον αντίκτυπο του ΔΤΚ στην απόδοση των περιουσιακών στοιχείων. Ενώ οι traders θέλουν να δουν τον πληθωρισμό να υποχωρεί ταχύτερα από το αναμενόμενο, η ίδια η Fed παραμένει γερακίσια, επιβεβαιώνοντας τον περασμένο μήνα ότι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να είναι κατάλληλες.

Ωστόσο, η απόκλιση μεταξύ της Fed και των αγορών είναι εξίσου εμφανής, με το συναίσθημα να αρχίζει να δείχνει ότι οι τελευταίες απλώς δεν πιστεύουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν για πολύ ακόμη.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, η συνεδρίαση της FOMC τον επόμενο μήνα θα καταλήξει πιθανότατα σε μια επαναληπτική αύξηση 0,25%. Αυτές οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά ευέλικτες και αντιδρούν άμεσα σε οποιεσδήποτε νέες δημοσιεύσεις μακροοικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του ΔΤΚ.

Για τον μακροοικονομικό και χρηματιστηριακό αναλυτή James Choi, υπάρχει και μια άλλη πλευρά στην ιστορία του πληθωρισμού, η οποία περιλαμβάνει έναν παραδοσιακό αντίπαλο άνεμο για το κρυπτονόμισμα: το δολάριο ΗΠΑ.

Η έκδοση αυτής της εβδομάδας θα θέσει την ισχύ του δολαρίου σε ελεύθερη πτώση τριών μηνών, προειδοποίησε στις 10 Απριλίου, ανοίγοντας το δρόμο για κάποια πιθανή περαιτέρω ανακούφιση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου.

“Οι άνθρωποι φαίνεται να μην έχουν ιδέα για το πώς το $USD $DXY θα πέσει τους επόμενους 3 μήνες”, σχολίασε σε ένα διάγραμμα του δείκτη δολαρίου ΗΠΑ (DXY) που μοιράστηκε αρχικά στα τέλη του 2022.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

“Και αυτή η σφαγή θα ξεκινήσει με την έκθεση του ΔΤΚ αυτής της εβδομάδας. Σημειώστε τα λόγια μου, σημειώστε τα καλά…”

Άλλοι παρακολουθούν τα τραπεζικά κέρδη του πρώτου τριμήνου ως πηγή πιθανών σπασμωδικών αντιδράσεων της αγοράς, μεταξύ των οποίων ο Jim Bianco, πρόεδρος της εταιρείας μακροοικονομικών αναλύσεων Bianco Research.

Σε μέρος ενός σχολίου στο Twitter, ο Bianco προέβλεψε ότι τα κέρδη θα είναι “μεγαλύτερα από τον ΔΤΚ”.

Η μεταβλητότητα της τιμής του Bitcoin αυξάνεται

Η συσχέτιση του Bitcoin με τον χρυσό, όπως αποκάλυψε η Kaiko την περασμένη εβδομάδα, είναι πλέον υψηλότερη από ό,τι με τον S&P 500.

“Παρόλο που το BTC παραμένει αρνητικά συσχετισμένο με το δολάριο ΗΠΑ, η συσχέτιση είναι πλέον σχεδόν αμελητέα, μειωμένη από -60% σε -23% YTD”, αναφέρεται σε μέρος του σχολίου του Twitter το Σαββατοκύριακο.

Η τιμή του BTC θέτει νέο υψηλό 10 μηνών σε εβδομαδιαίο κλείσιμο

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: