Το «πιο σημαντικό διάγραμμα» του bull run του Bitcoin φτάνει στο νέο υψηλό όλων των εποχών 94T $

Το Bitcoin είναι έτοιμο να επεκτείνει τη συνεχιζόμενη ανοδική αγορά του, λόγω της πρωτοφανούς αύξησης των παγκόσμιων επιπέδων ρευστότητας. Μια πρόσφατη μελέτη που κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου από τον Philip Swift, ιδρυτή της υπηρεσίας ανάλυσης on-chain LookIntoBitcoin, υπογραμμίζει ότι η παγκόσμια ρευστότητα βρίσκεται στα πρόθυρα να φτάσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τομέας των κρυπτονομισμάτων αντιδρά ιδιαίτερα στις μεταβολές της παγκόσμιας ρευστότητας και το τοπίο το 2024 φαίνεται εξαιρετικά ευνοϊκό για την αύξηση της τιμής του Bitcoin. Η ανάλυση της Swift, η οποία παρακολουθεί την παγκόσμια προσφορά χρήματος M2 και τη συσχέτισή της με την τιμή του Bitcoin, υπογραμμίζει αυτές τις συνθήκες.

Επί του παρόντος, η προσφορά χρήματος Μ2 στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κλιμακωθεί στο ιστορικό επίπεδο των 94 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια από την κορύφωση του Bitcoin στα 69.000 δολάρια στα τέλη του 2021. Μετά από μια πτώση στα 85 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2022, η οποία συνέπεσε με το χαμηλότερο σημείο της πτώσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, το Μ2 γνώρισε μια ισχυρή ανάκαμψη της τάξης του 10%.

“Το πιο σημαντικό γράφημα για αυτή την ανοδική πορεία έχει πλέον φτάσει σε νέα κορυφή”, ανέφερε ο Swift στο σχόλιό του στην πλατφόρμα X, υπονοώντας συναρπαστικές εποχές που έρχονται.

Η προοπτική αυτή υποστηρίζεται από άλλες έρευνες που σχετίζονται με τη ρευστότητα, οι οποίες επίσης προβλέπουν μια ανοδική πορεία για το Bitcoin.

Bitcoin Investor Trend Copies 2020

Η χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και οι επακόλουθες αναλύσεις δείχνουν μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των θεσμικών επενδυτών προς τα κρυπτονομίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Σύμφωνα με την τελευταία “Εβδομαδιαία Έκθεση” της CryptoQuant, υπάρχει ένας αξιοσημείωτος παραλληλισμός με τις συμπεριφορές των επενδυτών που παρατηρήθηκαν το 2020.

“Σημαντικοί επενδυτές διοχετεύουν περίπου 1 δισ. δολάρια στο Bitcoin, απηχώντας την περίοδο πριν από το ράλι του 2020, όταν το Bitcoin κλιμακώθηκε από τα 10.000 δολάρια στα 70.000 δολάρια”, αποκαλύπτει η έκθεση. Κατά τη διάρκεια του 2020, το Bitcoin διατήρησε μια τιμή γύρω στα 10Κ για έξι μήνες, με μια έντονη δραστηριότητα στην αλυσίδα που τελικά αποδόθηκε σε εξωχρηματιστηριακές (OTC) συναλλαγές.

Επί του παρόντος, παρά τις χαμηλές διακυμάνσεις της τιμής, η δραστηριότητα στην αλυσίδα παραμένει αυξημένη με καθημερινές προσθήκες 1 δισ. δολαρίων στο Bitcoin από νέους επενδυτές μεγάλης κλίμακας, πιθανότατα μέσω εξαγορών από θεσμικούς επενδυτές σε πορτοφόλια φύλαξης.

Ένα συνοδευτικό γράφημα απεικονίζει τη συγκριτική βάση κόστους, γνωστή και ως πραγματοποιηθείσα τιμή, αυτών των νέων μεγάλων επενδυτών από το 2020 έως το 2024.

Η CryptoQuant επεσήμανε επίσης τις αυξημένες εισροές στα αμερικανικά spot Bitcoin ETFs, τα οποία κατέγραψαν τις δεύτερες μεγαλύτερες καθαρές εισροές τους στις 4 Ιουνίου, υποδεικνύοντας περαιτέρω το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: