Η Binance.US διακόπτει τη διαπραγμάτευση για δεκάδες ζεύγη USDT, BTC, BUSD εν μέσω αγωγής SEC

Η Binance.US αφαίρεσε τις υπηρεσίες συναλλαγών για πολλά κρυπτο tokens στις 7 Ιουνίου. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την αγωγή που κατατέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον των οντοτήτων της Binance και της ηγεσίας της.

“Μετά από προσεκτική εξέταση, η Binance.US θα καταργήσει επιλεγμένα ζευγάρια προηγμένων συναλλαγών στις 8 Ιουνίου 2023 στις 9 π.μ. PDT / 12 μ.μ. EDT. Αποφασίσαμε επίσης να εξορθολογήσουμε την προσφορά μας Buy, Sell & Convert και να διακόψουμε την OTC Trading Portal”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η παύση επηρεάζει πάνω από 90 ζεύγη συναλλαγών του σταθερού νομίσματος Tether (USDT), οκτώ Bitcoin ζεύγη και δύο ζεύγη Binance USD (BUSD). Σύμφωνα με το Binance.US, οι καταθέσεις και οι αναλήψεις παραμένουν διαθέσιμες.

Το Binance.US μείωσε επίσης τον αριθμό των υποστηριζόμενων ζευγών συναλλαγών μετατροπής. Επί του παρόντος, οι επιλογές αγοράς, πώλησης και μετατροπής παραμένουν διαθέσιμες μόνο για USDT, USD Coin (USDC), BNB (BNB), Ether, BTC, Fetch.ai (FET), Cosmos (ATOM), Aptos (APT), Polygon (MATIC), Litecoin, Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Fantom (FTM), ApeCoin (APE), Solana (SOL), Chainlink (LINK), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Gala (GALA) και Avalanche (AVAX).

Η μετατροπή σε δολάρια ΗΠΑ θα παραμείνει διαθέσιμη, δήλωσε το ανταλλακτήριο. Ωστόσο, το μέγιστο ποσό συναλλαγών για τις επιλογές αγοράς, πώλησης και μετατροπής έχει ενημερωθεί σε 10.000 δολάρια. Επιπλέον, η Binance.US έκλεισε την πλατφόρμα εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών (OTC) χωρίς να ενημερώσει πότε θα επαναλάβει τη λειτουργία της.

Στις 5 Ιουνίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε αγωγή κατά της Binance για την υποτιθέμενη προσφορά μη καταχωρημένων κινητών αξιών. Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ απήγγειλε 13 κατηγορίες κατά του ανταλλακτηρίου, συμπεριλαμβανομένων των μη καταχωρημένων προσφορών και πωλήσεων των token BNB και BUSD, των προϊόντων Simple Earn και BNB Vault, καθώς και του προγράμματος staking του.

Επιπλέον, η SEC ισχυρίζεται στη μήνυση ότι η Binance απέτυχε να καταχωρίσει την πλατφόρμα Binance.com ως ανταλλακτήριο ή  broker-dealer clearing agency. Μόλις μία ημέρα μετά την κατάθεση της αγωγής Binance, η Επιτροπή άσκησε επίσης δίωξη κατά της Coinbase για παρόμοιους λόγους, ισχυριζόμενη ότι τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα που προσφέρονται από το ανταλλακτήριο, όπως τα SOL, MATIC και The Sandbox (SAND), πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως κινητές αξίες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: