Το Πεκίνο εκδίδει white paper για την καινοτομία και την ανάπτυξη του Web3

Η δημοτική κυβέρνηση του Πεκίνου παρουσίασε ένα white paper για την ενίσχυση της καινοτομίας και την προώθηση της βιομηχανίας Web3.

Το “white paper για την καινοτομία και την ανάπτυξη του Web3” αποκαλύφθηκε στο Φόρουμ Zhongguancun από τη Δημοτική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου, γνωστή και ως Διοικητική Επιτροπή του Επιστημονικού Πάρκου Zhongguancun. Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper, το έγγραφο αναγνωρίζει την τεχνολογία Web3 ως “αναπόφευκτη τάση για τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας του Διαδικτύου”.

Με στόχο την καθιέρωση του Πεκίνου ως εξέχοντος παγκόσμιου κόμβου καινοτομίας για την ψηφιακή οικονομία, η Επιτροπή σχεδιάζει να διαθέσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια γιουάν (14 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως μέχρι το 2025. Ο Yang Hongfu, διευθυντής της επιτροπής διαχείρισης του Zhongguancun Chaoyang Park, αποκάλυψε τη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του φόρουμ, τονίζοντας ότι το Zhongguancun αναγνωρίζεται ευρέως ως η Silicon Valley της Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το white paper υπογραμμίζει την πρόθεση του Πεκίνου να ενισχύσει την πολιτική υποστήριξη και να επιταχύνει τις τεχνολογικές εξελίξεις για την προώθηση της ανάπτυξης της βιομηχανίας Web3.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao βρήκε “αξιοσημείωτη” τη χρονική στιγμή της δημοσίευσης του white paper, τονίζοντας ότι οι κανονισμοί του Χονγκ Κονγκ για τα κρυπτονομίσματα θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χονγκ Κονγκ παρουσίασε ένα νέο εγχειρίδιο κανόνων για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, ανακοινώνοντας ότι οι μικροεπενδυτές θα μπορούν να συμμετέχουν σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων από την 1η Ιουνίου, που συμπίπτει με την εφαρμογή ενός νέου πλαισίου αδειοδότησης για τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος τα κρυπτονομίσματα, οι προσπάθειες του Χονγκ Κονγκ να προσελκύσει εταιρείες κρύπτο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προσέγγιση των ΗΠΑ. Η Κίνα απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων το 2021- ωστόσο, με την έκδοση του white paper Web3, φαίνεται ότι η Κίνα δείχνει σημάδια ανοίγματος στον κλάδο.

Στις 23 Μαΐου, ένα τμήμα κρυπτονομισμάτων προβλήθηκε στην κρατική Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας, με εξέχουσα θέση το Bitcoin λογότυπο και ένα ATM Bitcoin στο Χονγκ Κονγκ. Ο Zhao της Binance ανέφερε τη σημασία της κάλυψης, καθώς ιστορικά συσχετίζεται με την άνοδο της αγοράς. Το τμήμα ανέδειξε επίσης τα NFT, αλλά έκτοτε έχει αφαιρεθεί.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: