Η αστυνομική δύναμη του Χονγκ Κονγκ εγκαινιάζει τη νέα πλατφόρμα metaverse, ‘CyberDefender’

Η μονάδα κυβερνοασφάλειας της αστυνομικής δύναμης του Χονγκ Κονγκ εγκαινίασε το CyberDefender, μια νέα πλατφόρμα metaverse που έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με το Web3 και το metaverse.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 27ης Μαΐου, το Γραφείο Κυβερνοασφάλειας και Τεχνολογικού Εγκλήματος (Cyber Security and Technology Crime Bureau – CSTCB) της αστυνομικής δύναμης του Χονγκ Κονγκ παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα metaverse για να προετοιμάσει τους πολίτες για τις “προκλήσεις που έρχονται στην ψηφιακή εποχή”, με έμφαση στην πρόληψη του τεχνολογικού εγκλήματος.

Την ίδια ημέρα που ξεκίνησε, πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα μια εκδήλωση με τίτλο “Exploring the Metaverse”, η οποία κάλυψε τρεις εικονικούς χώρους, για να συζητηθούν στρατηγικές πρόληψης του εγκλήματος στο metaverse.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επικεφαλής επιθεωρητής του CSTCB, Ip Cheuk-yu, τόνισε τη σημασία της άσκησης προσοχής στο metaverse. Προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να εφαρμόζουν το ίδιο επίπεδο επαγρύπνησης που εφαρμόζουν όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, δηλώνοντας:

“Όλα τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο θα μπορούσαν επίσης να συμβούν στο metaverse, όπως οι επενδυτικές απάτες, η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα, οι κλοπές και τα σεξουαλικά αδικήματα.”

Εξήγησε περαιτέρω ότι η αποκέντρωση θα μπορούσε δυνητικά να αυξήσει τον κίνδυνο κλοπής περιουσιακών στοιχείων.

“Η αποκεντρωμένη φύση των εικονικών περιουσιακών στοιχείων στο Web3 μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου να στοχεύουν συσκευές τελικού σημείου, πορτοφόλια εικονικών περιουσιακών στοιχείων και smart contracts”, δήλωσε.

Η Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της για το τεχνολογικό έγκλημα, ιδίως για τη “νέα γενιά”, μετά τη σημαντική αύξηση της εγκληματικότητας σε εικονικά περιουσιακά στοιχεία που αναφέρθηκε στο Χονγκ Κονγκ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αποκαλύφθηκε ότι 663 περιπτώσεις που αφορούσαν εικονικά περιουσιακά στοιχεία αναφέρθηκαν στο Χονγκ Κονγκ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αυτό αντιπροσώπευε συνολική ζημία ύψους 570 εκατομμυρίων δολαρίων, μια αύξηση 75% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022.

“Η αστυνομία θα συνεχίσει να διοργανώνει δημόσιες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε διάφορα θέματα μέσω της πλατφόρμας ‘CyberDefender Metaverse’, να ευαισθητοποιεί τους εφήβους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην πληροφορική, τις πιθανές παγίδες και τη σημασία της πρόληψης των τεχνολογικών εγκλημάτων”.

Αυτό συμβαίνει αφού η Ναντζίνγκ, η πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Τζιανγκσού της Κίνας, εγκαινίασε στις 22 Μαΐου την πλατφόρμα καινοτομίας τεχνολογίας και εφαρμογών China Metaverse Technology and Application Innovation Platform για να προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη του metaverse σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πληροφορικής της Ναντζίνγκ ηγείται της πλατφόρμας καινοτομίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: