Η Νορβηγία θα μπορούσε να ακολουθήσει το δικό της δρόμο για τη ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα

Η Norges Bank, η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, δημοσίευσε την ετήσια “Έκθεση για τις χρηματοπιστωτικές υποδομές”. Αφιέρωσε σημαντικό μέρος της έκθεσης στα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία και στο ερώτημα αν η Νορβηγία θα πρέπει να εξαρτάται από διεθνή ρυθμιστικά παραδείγματα για τον έλεγχο της αγοράς της.

Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets – MiCA) θα τεθεί σε ισχύ σε ένα ή δύο χρόνια και “πιθανότατα θα εφαρμοστεί και στη Νορβηγία”. Ωστόσο, “το Υπουργείο Οικονομικών θα αξιολογήσει τη συνάφεια του ΕΟΧ και την εφαρμογή του στη Νορβηγία”, σημείωσε η Norges Bank. Η Νορβηγία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, αλλά όχι της ΕΕ.

Το MiCA ενδέχεται να μην είναι επαρκής για όλες τις ρυθμιστικές ανάγκες των κρύπτο, δήλωσε η Norges Bank:

“Μια τέτοια στοχευμένη ρύθμιση συχνά αποτυγχάνει να συλλάβει τους κινδύνους που σχετίζονται με τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις και δραστηριότητες και, ως εκ τούτου, μπορεί να είναι ανεπαρκώς ανθεκτική.”

Η τράπεζα επεσήμανε τις ελλείψεις στη ρύθμιση της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης ως παράδειγμα αυτού του προβλήματος στο ΜΙCA.

Η ποιότητα της ρύθμισης έχει ψυχολογική επίδραση. “Για να υπάρξει εκ των προτέρων πειθαρχικό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να αντιλαμβάνονται την πιθανότητα να εντοπιστούν ως αρκετά υψηλή”, αναφέρεται. Αυτό αφορά άλλες αρχές, αλλά η τράπεζα “θα συμβάλει σε τέτοιες εκτιμήσεις”, πρόσθεσε.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της MiCA θα μπορούσε να οδηγηθεί από εθνικά συμφέροντα που η Νορβηγία δεν συμμερίζεται, αναφέρεται στο έγγραφο. Ως εκ τούτου, “οι νορβηγικές αρχές θα πρέπει να αξιολογήσουν εάν θα πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα αντί να περιμένουν διεθνείς ρυθμιστικές λύσεις. “

Χωρίς ένα τέτοιο βήμα, “ιδιωτικές οντότητες” θα μπορούσαν να έχουν αδικαιολόγητη επιρροή στη νορβηγική ρύθμιση, όπως η φορολογία, ανέφερε η τράπεζα.

Η έλλειψη εμπειρίας με τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία, λόγω του νεωτερισμού τους, μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ρύθμιση. Ο βαθμός στον οποίο η ισχύουσα νομοθεσία είναι ικανή να ρυθμίσει αποτελεσματικά τα κρύπτο είναι ένα από τα εκκρεμή ερωτήματα που την περιβάλλουν, συνέχισε η τράπεζα.

Η τράπεζα δήλωσε επίσης ότι συνεχίζει την έρευνά της σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα των κεντρικών τραπεζών και θα δημοσιεύσει τα πορίσματά της αργότερα εντός του έτους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: