Το Παρατηρητήριο της γερμανικής κυβέρνησης ξεκινά έρευνα για το Worldcoin τον Νοέμβριο του 2022: Έκθεση

Το Worldcoin, ένα πρόγραμμα επαλήθευσης της ανθρώπινης ταυτότητας που στοχεύει στη διαφοροποίηση μεταξύ πραγματικών χρηστών και bots μέσω σαρώσεων αμφιβληστροειδούς, έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της κρατικής υπηρεσίας της Βαυαρίας για την εποπτεία της προστασίας δεδομένων (BayLDA) στη Γερμανία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Reuters στις 31 Ιουλίου 2023, η γερμανική υπηρεσία επιτήρησης δεδομένων ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες του Worldcoin τον Νοέμβριο του 2022.

Πριν από την κυκλοφορία του token τον Ιούλιο, το Worldcoin είχε ήδη συγκεντρώσει σημαντική προσοχή με πάνω από 2 εκατομμύρια εγγραφές. Ωστόσο, ήταν η συλλογή και η χρήση των δεδομένων σάρωσης αμφιβληστροειδούς που προκάλεσε ανησυχίες στην BayLDA. Ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου, Michael Will, εξέφρασε την ανησυχία του για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά οικονομικών πληροφοριών, καθώς δεν ήταν ούτε καθιερωμένες ούτε διεξοδικά αναλυμένες, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν δυνητικά κινδύνους για τους χρήστες του Worldcoin.

Ο έλεγχος δεν τελειώνει στη Γερμανία, καθώς η γαλλική Εθνική Επιτροπή για την Πληροφορική και την Ελευθερία έχει επίσης επικρίνει τις μεθόδους συλλογής δεδομένων του Worldcoin ως “αμφισβητήσιμες”. Παρόμοιες ανησυχίες έχει εκφράσει και το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά τις έρευνες και τις κριτικές αυτές, η μητρική εταιρεία του Worldcoin, Tools For Humanity, συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των χρηστών παγκοσμίως και η θυγατρική της στη Γερμανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επέκταση του έργου.

Από την κυκλοφορία του token, ο συνιδρυτής του Worldcoin, Sam Altman, έχει αναφέρει έναν εντυπωσιακό ρυθμό “επαλήθευσης κάθε 8 δευτερόλεπτα” μέσω σαρώσεων ίριδας που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Το έργο έχει συγκεντρώσει την προσοχή σημαντικών προσωπικοτήτων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, όπως ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin και ο διευθύνων σύμβουλος της Block, Jack Dorsey. Πολλοί λάτρεις των κρύπτο έχουν επισημάνει τα πιθανά οφέλη του Worldcoin, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας σε όσους επλήγησαν από τις καταρρεύσεις των Three Arrows Capital και FTX. Καθώς εξελίσσεται η έρευνα, η τύχη του Worldcoin και οι φιλόδοξοι στόχοι του να φέρει επανάσταση στην επαλήθευση της ταυτότητας στην ψηφιακή εποχή παραμένουν αβέβαιοι.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: