Πρόσφατη καταγγελία της SEC για μη καταχωρημένη προσφορά κινητών αξιών από τον ιδρυτή της HEX

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) έχει αναλάβει νομική δράση κατά του Richard Schueler, μιας εξέχουσας προσωπικότητας στον χώρο των κρύπτο, γνωστής ως Richard Heart. Η SEC κατηγόρησε τον Heart για τη διενέργεια μη καταχωρημένων προσφορών για τρία tokens.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε στις 31 Ιουλίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι ο Heart συγκέντρωσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω της μη καταχωρημένης πώλησης τίτλων κρύπτο περιουσιακών στοιχείων. Τα tokens που εμπλέκονται στην υποτιθέμενη προσφορά είναι τα HEX, PulseChain (PLS) και PulseX (PSLX). Σύμφωνα με την SEC, η Heart προώθησε αυτά τα token ως μια επικερδή επενδυτική ευκαιρία, υποσχόμενη στους επενδυτές σημαντικό πλούτο. Προσέλαβε επίσης προγραμματιστές για τη συντήρηση της υποδομής που υποστήριζε αυτά τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία.

Οι ισχυρισμοί της SEC περιστρέφονται γύρω από τις κατηγορίες για παραβιάσεις του ομοσπονδιακού νόμου περί κινητών αξιών και την υποτιθέμενη εξαπάτηση των μικροεπενδυτών, τόσο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και διεθνώς. Η καταγγελία εστιάζει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου ο Heart υποσχέθηκε σημαντικές αποδόσεις στους επενδυτές σε αντάλλαγμα για καταθέσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Για παράδειγμα, φέρεται ότι δέχθηκε πάνω από 2,3 εκατομμύρια Ether (αξίας περίπου 678 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή) για token HEX, 354 εκατομμύρια δολάρια για τη μελλοντική παράδοση tokens PLS και 676 εκατομμύρια δολάρια για τη μελλοντική παράδοση tokens PLSX.

Η καταγγελία αποκαλύπτει επίσης ότι ο Heart και η PulseChain φέρονται να υπεξαιρέθηκαν τουλάχιστον 12,1 εκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια επενδυτών της PulseChain. Αντί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κεφάλαια για την ανάπτυξη και την εμπορία του δικτύου PulseChain ή για την υποστήριξη της “ελευθερίας του λόγου”, όπως είχε ισχυριστεί ο Heart, φέρονται να χρησιμοποίησαν τα χρήματα για προσωπικές αγορές πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων ενός διαμαντιού 555 καρατίων, ακριβών ρολογιών και αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας.

Η νομική δράση της SEC κατά του Richard Heart αναδεικνύει τον ρυθμιστικό έλεγχο που περιβάλλει τη βιομηχανία κρύπτο και τονίζει τη σημασία της συμμόρφωσης με τους νόμους περί κινητών αξιών για την προστασία των επενδυτών από ενδεχόμενη απάτη και παραποίηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: