Οι λογαριασμοί κρύπτο εξασφαλίζουν τη νίκη ορόσημο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: Η αποκωδικοποίηση νόμου επιτυγχάνει την πρώτη μεγάλη επιτυχία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν αξιοσημείωτη πρόοδο όσον αφορά την καθιέρωση ρυθμιστικής σαφήνειας για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα. Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων (FSC) ενέκρινε με ψήφους 35-15 τον νόμο περί χρηματοοικονομικής καινοτομίας και τεχνολογίας για τον 21ο αιώνα. Πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να καθορίσει κανόνες για τις εταιρείες κρύπτο σχετικά με το πότε θα πρέπει να εγγραφούν είτε στην Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων (CFTC) είτε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Επιπλέον, ο δικομματικός νόμος Blockchain Regulatory Certainty Act, που υποστηρίζεται από τους αντιπροσώπους Tom Emmer και Darren Soto και από τις δύο πλευρές του διαδρόμου, εξασφάλισε επίσης την έγκριση του FSC. Το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των διαδικασιών για τους “προγραμματιστές και παρόχους υπηρεσιών blockchain”, όπως οι miners, οι πάροχοι υπηρεσιών πολλαπλών υπογραφών και οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες χρηματοδότησης, με την άρση των υφιστάμενων εμποδίων και απαιτήσεων.

Ενώ αυτά τα νομοσχέδια προχώρησαν, ορισμένοι νομοθέτες αντιτάχθηκαν σε ένα άλλο προτεινόμενο νομοθέτημα που ονομάζεται The Digital Assets Market Structure Bill. Η εκπρόσωπος Maxine Waters επέκρινε το νομοσχέδιο ότι είναι υπερβολικά εξυπηρετικό για τη βιομηχανία κρύπτο και ότι αγνοεί τις ρυθμιστικές οδηγίες της SEC.

Στη Γερουσία των ΗΠΑ, μια τροπολογία που σχετίζεται με τα κρύπτο συμπεριλήφθηκε στο νόμο για την εξουσιοδότηση της εθνικής άμυνας ύψους 886 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024. Η τροπολογία, που υποστηρίχθηκε από τους γερουσιαστές Cynthia Lummis, Elizabeth Warren, Kirsten Gillibrand και Roger Marshall, επιβάλλει τη θέσπιση προτύπων εξέτασης για τα κρυπτονομίσματα και δίνει εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να διεξάγει μελέτη με στόχο τον περιορισμό των ανώνυμων συναλλαγών κρύπτο, η οποία περιλαμβάνει τον έλεγχο της χρήσης κρύπτο mixers όπως το Tornado Cash που παρέχουν ιδιωτικότητα στους χρήστες.

Περνώντας στον Καναδά, το Office of the Superintendent of Financial Institutions (OSFI) προτείνει αλλαγές στην προσέγγιση κεφαλαίου και ρευστότητας για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία. Οι προτεινόμενοι κανόνες θα κατηγοριοποιήσουν τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία σε τέσσερις κατηγορίες, απλοποιώντας τον χειρισμό από τα ιδρύματα των αντιληπτών κινδύνων κρύπτο. Το OSFI έχει ξεκινήσει δημόσιες διαβουλεύσεις σχετικά με δύο σχέδια κατευθυντήριων γραμμών, ένα που αφορά τα ομοσπονδιακά ρυθμιζόμενα ιδρύματα που δέχονται καταθέσεις και ένα άλλο που αφορά την κανονιστική κεφαλαιακή αντιμετώπιση της έκθεσης σε κρύπτο περιουσιακά στοιχεία για τους ασφαλιστές. Οι διαβουλεύσεις θα διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε επίσημα το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ρούβλι, δίνοντας το πράσινο φως στο σχέδιο της κεντρικής τράπεζας της χώρας για το ψηφιακό νόμισμα (CBDC). Ο νόμος για το ψηφιακό ρούβλι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2023, ενώ μία διάταξη θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο του 2024. Η νομοθεσία εξουσιοδοτεί τη ρωσική κεντρική τράπεζα να διεξάγει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με πραγματικούς καταναλωτές, το οποίο αρχικά σχεδιάζεται σε συνεργασία με 13 τοπικές τράπεζες.

Σε μια νομική διαμάχη, η Binance και ο διευθύνων σύμβουλός της, Changpeng “CZ” Zhao, ζήτησαν την απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε η CFTC. Οι δικηγόροι της Binance και του CZ υποστηρίζουν ότι η CFTC υπερέβη τις ρυθμιστικές της αρμοδιότητες και προχώρησε σε ρυθμιστική υπέρβαση. Η αγωγή της CFTC ισχυρίζεται ότι η Binance προσέφερε μη καταχωρημένα προϊόντα παραγώγων στις ΗΠΑ και δεν συμμορφώθηκε με διάφορες κανονιστικές απαιτήσεις. Η νομική μάχη εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δικαιοδοσία της CFTC και την προσπάθειά της να ρυθμίσει ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: