To Opera εισάγει το MiniPay Stablecoin Wallet στην αγορά της Αφρικής

Το Opera, η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα, αποκάλυψε το καινοτόμο σχέδιό της να εισαγάγει ένα non-custodial stablecoin wallet, το οποίο θα είναι απρόσκοπτα ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για κινητά τηλέφωνα. Αυτή η συναρπαστική εξέλιξη πρόκειται να καλύψει ειδικά τη βάση χρηστών του Opera στην Αφρική, προσφέροντάς τους μια ασφαλή και φιλική προς το χρήστη εμπειρία ψηφιακού πορτοφολιού.

Η ενσωμάτωση του πορτοφολιού MiniPay, η οποία έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στο εγγύς μέλλον, βασίζεται στο blockchain Celo. Αυτή η νέα προσθήκη δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες σε όλη την Αφρική να στέλνουν και να λαμβάνουν αβίαστα stablecoins, αξιοποιώντας τους υπάρχοντες αριθμούς κινητής τηλεφωνίας τους.

Με ιστορία 17 ετών λειτουργίας στην Αφρική και μια τεράστια βάση χρηστών που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια στην ήπειρο, το Opera είναι σε μοναδική θέση να φέρει επανάσταση στο τοπίο των ψηφιακών πληρωμών. Η αρχική ανάπτυξη του MiniPay θα ξεκινήσει στη Νιγηρία, παρέχοντας ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στο αφρικανικό ταξίδι του.

Ο Jørgen Arnesen, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Mobile της Opera, τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, δηλώνοντας: “Οι χρήστες στη Νιγηρία, την Κένυα, τη Γκάνα και τη Νότια Αφρική έχουν επισημάνει παρατεταμένες ανησυχίες σχετικά με τις υψηλές χρεώσεις, τους αναξιόπιστους χρόνους λειτουργίας των υπηρεσιών, την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την πρόοδο των συναλλαγών και την έλλειψη πρόσβασης σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας”.

Το MiniPay αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες κατά μέτωπο, λειτουργώντας με ελάχιστες χρεώσεις κάτω του λεπτού. Προσφέρει επίσης την ευκολία της επιβίβασης και της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των πορτοφολιών μέσω των διαπιστευτηρίων Google των χρηστών. Επιπλέον, το πορτοφόλι έχει ενσωματωθεί απρόσκοπτα με τις τοπικές μεθόδους πληρωμής, όπως το Airtime και η MPesa, καθώς και με τις παραδοσιακές τραπεζικές μεταφορές, επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέπουν εύκολα τα stablecoins στο τοπικό τους νόμισμα και αντίστροφα.

Ο Arnesen ανέπτυξε τη δέσμευση της εταιρείας στην αφρικανική αγορά, τονίζοντας την τεχνολογία εξοικονόμησης δεδομένων του Opera μέσω του προγράμματος περιήγησης Opera Mini. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και να σερφάρουν στο διαδίκτυο χωρίς να επιβαρύνονται με υπέρογκες χρεώσεις δεδομένων, καθιστώντας το απαραίτητο εργαλείο για τους χρήστες που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν το μηνιαίο εισόδημά τους.

Το Celo, το υποκείμενο blockchain για το MiniPay, διαθέτει σημαντική βάση χρηστών στην Αφρική. Αυτή η ενσωμάτωση αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες για περισσότερες αποκεντρωμένες εφαρμογές συμβατές με το Ethereum (dApps), προσαρμοσμένες στους χρήστες του MiniPay.

Ο Arnesen αποκάλυψε επίσης ότι κατά τα αρχικά στάδια του λανσαρίσματός του, το MiniPay θα υποστηρίζει αποκλειστικά το σταθερό περιουσιακό στοιχείο Mento cUSD ή Celo Dollar. Αυτό το σταθερό νόμισμα αντικατοπτρίζει την αξία του δολαρίου ΗΠΑ στο blockchain Celo, εξασφαλίζοντας μια απλοποιημένη εμπειρία χρήστη χωρίς την πολυπλοκότητα της διαχείρισης πολλαπλών νομισμάτων.

Σε μια προηγούμενη ανακοίνωση νωρίτερα φέτος, το Opera εισήγαγε την ενσωμάτωση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης. Αυτή η λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης εντός του προγράμματος περιήγησης, γνωστή ως AI Prompt, παρέχει στους χρήστες πλαισιωμένες υποδείξεις για ιστοσελίδες ή επισημασμένο κείμενο, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία περιήγησής τους.

Επιπλέον, το Opera είναι αφοσιωμένη στην ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών. Τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, παρουσίασε μια σειρά εργαλείων ασφαλείας που αποσκοπούν στην προστασία των χρηστών από κακόβουλους παράγοντες στο εξελισσόμενο τοπίο του Web3. Αυτή η δέσμευση για την ασφάλεια υπογραμμίζει περαιτέρω την αποστολή της Opera να παρέχει μια ασφαλή και πλούσια σε χαρακτηριστικά εμπειρία περιήγησης και ψηφιακού πορτοφολιού για τους χρήστες της στην Αφρική και όχι μόνο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: