Η έκθεση του 2023 υπογραμμίζει την κυριαρχία των κρύπτο στις επενδύσεις Fintech στη Γαλλία και τη Γερμανία

Σε μια δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια αγορά fintech, ο τομέας των κρύπτο και του blockchain έχει αναδειχθεί σε αξιοσημείωτο ηγέτη όσον αφορά την επενδυτική ελκυστικότητα σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Η έκθεση “State of European FinTech”, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το fund fintech venture fund Finch Capital με έδρα το Άμστερνταμ, παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA). Αποκάλυψε μια σοβαρή μείωση κατά 50% των επενδύσεων fintech κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, με κατακόρυφη πτώση από 27,3 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σημαντικά χαμηλότερα 11,2 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ωστόσο, εν μέσω αυτής της πτώσης, ο τομέας των κρύπτο στέκεται ως λαμπρός φάρος, εξασφαλίζοντας κυρίαρχη θέση στις επενδυτικές εισροές σε αρκετές βασικές αγορές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κλάδος του blockchain και των κρύπτο κατέλαβε ένα εντυπωσιακό μερίδιο 28% του συνόλου των συμφωνιών fintech κατά το H1 2023. Οι Κάτω Χώρες ξεπέρασαν αυτό το ποσοστό, με τα κρύπτο να αντιπροσωπεύει το αξιοσημείωτο 35% όλων των συμφωνιών fintech. Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία και τη Γαλλία, το μερίδιο του κλάδου των κρύπτο στην επενδυτική πίτα έφτασε σε σημαντικά επίπεδα του 27% και του 29%, αντίστοιχα.

Ο κύριος αντίπαλος των κρύπτο σε αυτές τις αγορές φαίνεται να είναι ο τομέας του δανεισμού, ο οποίος διεκδίκησε την πρώτη θέση όσον αφορά το μερίδιο αγοράς στην Ιρλανδία και διατήρησε σημαντική παρουσία σε όλη την περιοχή EMEA σε όγκο συμφωνιών.

Παρά τις γενικές πτωτικές τάσεις στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ψηφιακή οικονομία παραμένει ανθεκτικό. Μια άλλη πρόσφατη έκθεση υπογραμμίζει ότι το 24% των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχουν ήδη υιοθετήσει μια στρατηγική ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ενώ ένα επιπλέον 13% σχεδιάζει να το πράξει εντός των επόμενων δύο ετών.

Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες κρύπτο συνεχίζουν να επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Για παράδειγμα, η ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinShares ανέφερε συνολικά έσοδα ύψους 20,3 εκατ. στερλινών (25,9 εκατ. δολαρίων) το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 33% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Αυτό υπογραμμίζει τη διαρκή ελκυστικότητα και τη δυνητική κερδοφορία του κλάδου των κρύπτο, ακόμη και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: