Στιγμιότυπα από την ακρόαση του προέδρου της SEC Gary Gensler στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας για τη ρύθμιση των κρύπτο

Ο Gary Gensler, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), αντιμετώπισε μια ενδελεχή εξέταση από την Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ακρόασης. Τα θέματα κυμαίνονταν από την τεχνητή νοημοσύνη έως τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο Gensler επιβεβαίωσε την πεποίθησή του ότι η SEC θα πρέπει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην εποπτεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, επέλεξε να μην δώσει άμεση απάντηση όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) spot κρυπτονομισμάτων.

Τώρα, ας εμβαθύνουμε σε όσα προέκυψαν από αυτή την ακρόαση και τις επιπτώσεις της για τη βιομηχανία κρύπτο.

Βασικά συμπεράσματα από την ανάλυση της Eleanor Terrett Η Eleanor Terrett, στη διορατική της ανάλυση της ακρόασης, τόνισε διάφορα βασικά συμπεράσματα. Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ το κρυπτονόμισμα ήταν κεντρικό σημείο στις προηγούμενες συζητήσεις, φάνηκε να περνάει σε δεύτερη μοίρα αυτή τη φορά. Νομοθέτες τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και από τη Γερουσία εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τον ρυθμό με τον οποίο ο Gensler διαμορφώνει τους κανονισμούς και τη διάρκεια των περιόδων σχολιασμού.

Παραδόξως, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετατοπίστηκε στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), υποδηλώνοντας μια μετατόπιση του ενδιαφέροντος της ακρόασης. Επιπλέον, η ακρόαση υπογράμμισε ένα αυξανόμενο επίπεδο πολιτικής πόλωσης, το οποίο θα μπορούσε να περιπλέξει τις ρυθμιστικές αποφάσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Η απατηλή σαφήνεια σχετικά με τα Spot Bitcoin ETFs

Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης περιστράφηκε γύρω από την έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την έγκριση των Bitcoin ETFs. Όταν ο γερουσιαστής Hagerty πίεσε για το θέμα αυτό, ο Gensler έδωσε μια κάπως διφορούμενη απάντηση. Ανέφερε ότι πολλαπλές καταθέσεις spot ETF, συμπεριλαμβανομένων εκείνων πέραν της Grayscale, βρίσκονταν επί του παρόντος υπό εξέταση. Η απάντησή του άφησε περιθώρια ερμηνείας, καθώς εξέφρασε την προσδοκία για τη σύσταση του προσωπικού.

Ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής ETF στο Bloomberg, παρατήρησε ότι η απάντηση του Gensler φαινόταν να αντισταθμίζει το θέμα και δεν είχε άμεση απάντηση στην ερώτηση του γερουσιαστή. Η αναφορά του Gensler σε πολλαπλές καταθέσεις πέραν της Grayscale παρείχε λίγη σαφήνεια επί του θέματος. Ως αποτέλεσμα, παραμένει αβέβαιο πώς θα αντιδράσει η αγορά κρυπτονομισμάτων, ιδίως η τιμή του Bitcoin, στις παρατηρήσεις του Gensler.

Κριτική της ρυθμιστικής στάσης του Gensler

Η γερουσιαστής Lummis, ένθερμη υποστηρικτής των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αντιμετώπισε τον Gensler σχετικά με μια κατευθυντήρια γραμμή της SEC που υποδεικνύει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αναγράφουν τα κρυπτονομίσματα στους ισολογισμούς τους, εάν τα χειρίζονται για τους πελάτες τους. Η Lummis εξέφρασε την ανησυχία του ότι αυτή η κατευθυντήρια γραμμή θα μπορούσε να αποτρέψει τις τράπεζες από το να συμμετέχουν σε υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων.

Σε απάντηση, ο Gensler διευκρίνισε τη θέση της SEC, τονίζοντας ότι τα κρυπτονομίσματα διαφέρουν από τους παραδοσιακούς τίτλους, καθιστώντας δύσκολη τη σαφή διάκριση. Τόνισε ότι ο χειρισμός των κεφαλαίων από τις τράπεζες στο πλαίσιο αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ρυθμιστικών αρχών των τραπεζών και όχι της SEC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SEC, υπό την ηγεσία του Gensler, δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ενέργειες επιβολής κατά των πλατφορμών κρυπτονομισμάτων όπως η Coinbase και η Binance. Ο οργανισμός έχει επίσης προτείνει κανόνες που αποσκοπούν στην ευθυγράμμιση του κλάδου των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τους υφιστάμενους νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: