Το νομοσχέδιο προτείνει τον διαχωρισμό της νομοθεσίας για πληρωμές stablecoins και τις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες με την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν κυκλοφορήσει ένα σχέδιο νομοσχεδίου που επικεντρώνεται στην πληρωμή stablecoins αντί να επιβλέπει άλλες πτυχές των ψηφιακών αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Ένας ανώτερος υπάλληλος της επιτροπής των Ρεπουμπλικανών που συμμετέχει στη σύνταξη του νομοσχεδίου δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 24 Απριλίου ότι είχαν περιορίσει το πεδίο εφαρμογής ενός νομοσχεδίου για τα stablecoins που προτάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 σε απάντηση στα σχόλια των νομοθετών. Το νομοσχέδιο, το οποίο αποσκοπεί στην παροχή “για τη ρύθμιση των σταθερών νομισμάτων πληρωμών”, θα ήταν ξεχωριστό από τη νομοθεσία που εστιάζει στους παρόχους υπηρεσιών θεματοφυλακής, στα αλγοριθμικά σταθερά νομίσματα και σε μια μελέτη για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο του νομοσχεδίου, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τους μη τραπεζικούς εκδότες stablecoins. Οι εκδότες θα πρέπει επίσης να πληρούν ορισμένα ομοσπονδιακά κριτήρια για να μπορούν να χαρακτηριστούν και ως εκδότες πληρωμών stablecoin, ακόμη και στο πλαίσιο κρατικού καταστατικού. Επιπλέον, η διατύπωση του νομοσχεδίου δεν περιλάμβανε πλέον τη διετή απαγόρευση των αλγοριθμικών stablecoins που προτάθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στον απόηχο της απεμπλοκής του TerraUSD Classic (USTC).

“Οι επιτρεπόμενοι εκδότες πληρωμών Stablecoins διατηρούν αποθεματικά που υποστηρίζουν τα ανεξόφλητα Stablecoins πληρωμών του εκδότη σε βάση τουλάχιστον ένα προς ένα”, ανέφερε το νομοσχέδιο. “Σε οποιαδήποτε διαδικασία αφερεγγυότητας […] οι απαιτήσεις από πρόσωπα που κατέχουν payment stablecoins που έχουν εκδοθεί από τον επιτρεπόμενο εκδότη payment stablecoin έχουν προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων απαιτήσεων έναντι του εκδότη πληρωμών”.

Το νομοσχέδιο αποτελούσε σημαντική αλλαγή σε σχέση με το σχέδιο που είχε κυκλοφορήσει πριν από την ακρόαση της επιτροπής στις 19 Απριλίου για τα stablecoins. Για εκείνο το νομοσχέδιο, το μέλος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Maxine Waters δήλωσε ότι το σχέδιο δεν ήταν αντιπροσωπευτικό ενός συμβιβασμού μεταξύ μελών του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ο υπάλληλος δήλωσε ότι είχαν μοιραστεί το τελευταίο προσχέδιο με μέλη του προσωπικού των Δημοκρατικών και ανέμεναν σχόλια.

Το νομοσχέδιο ήρθε καθώς τα stablecoins συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Φεβρουάριο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εξέδωσε ειδοποίηση Wells προς την Paxos για το Binance USD BUSD, και οι νομοθέτες έχουν προγραμματίσει ακροάσεις για να διερευνήσουν την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την USD Coin USDC προσωρινά υποχωρώντας από το δολάριο λόγω της έκθεσης του Circle.

Οι νομοθέτες τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έχουν στο παρελθόν προτείνει διαφορετικές οδούς για τη ρύθμιση των stablecoins μέσω νομοθεσίας, αλλά πολλές προσπάθειες απέτυχαν να περάσουν. Οποιοδήποτε νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία προτού πάει στο γραφείο του Προέδρου Joe Biden για να υπογραφεί ως νόμος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: