Πληρωμές Stablecoin: Η Visa μοιράζεται σχέδια για «φιλόδοξο» προϊόν κρύπτο

Ο παγκόσμιος γίγαντας πληρωμών Visa συνεχίζει να διερευνά τα οφέλη του κλάδου των κρυπτονομισμάτων με μια νέα πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στις πληρωμές με stablecoin.

Ο Cuy Sheffield, επικεφαλής του τμήματος κρύπτο της Visa, ανέβηκε στο Twitter στις 24 Απριλίου για να ανακοινώσει ένα νέο έργο που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα και αναπτύσσεται από την εταιρεία.

Το επερχόμενο προϊόν κρύπτο της Visa έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει την υιοθέτηση των δημόσιων δικτύων blockchain και των πληρωμών stablecoin από την κυρίαρχη τάση, σημείωσε ο Sheffield.

Σύμφωνα με την προκήρυξη θέσεων εργασίας της Visa που δημοσιεύθηκε στις 20 Απριλίου, το τμήμα κρύπτο της εταιρείας κατασκευάζει την “επόμενη γενιά προϊόντων” για τη διευκόλυνση του ψηφιακού εμπορίου της καθημερινής ζωής.

Για την ανάπτυξη του προϊόντος, η Visa αναζητά να προσλάβει μηχανικούς λογισμικού με έμφαση στον προγραμματισμό, τα backend συστήματα και τις τεχνολογίες Web3.

“Ιδιαίτερα ενδιαφέρει η εμπειρία στη χρήση του Github Copilot και άλλων εργαλείων μηχανικής υποβοηθούμενων από τεχνητή νοημοσύνη για τη συγγραφή και την αποσφαλμάτωση έξυπνων συμβολαίων”, έγραψε ο Sheffield στο Twitter.

Μεταξύ των προτιμώμενων προσόντων των υποψηφίων, η Visa απαρίθμησε την καλή κατανόηση των λύσεων Layer 1 και Layer 2 παράλληλα με την εμπειρία στη συγγραφή έξυπνων συμβολαίων χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Solidity. Η Solidity, που εισήχθη ειδικά από το δίκτυο Ethereum, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων σε πλατφόρμες blockchain και τη δημιουργία μιας αλυσίδας εγγραφών συναλλαγών στο σύστημα blockchain.

Η θέση απαιτεί επίσης καλή κατανόηση των δημόσιων και αδειοδοτημένων δικτύων κατανεμημένων βιβλίων, των πρωτοκόλλων ασφαλείας, της φύλαξης ιδιωτικών κλειδιών, καθώς και των νέων βελτιώσεων του Ethereum, όπως το ERC-4337.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληρωμών στον κόσμο, η Visa έκανε μια σημαντική κίνηση στον κλάδο των κρύπτο το 2020, συνεργαζόμενη με την εταιρεία blockchain Circle για την υποστήριξη του USD Coin – USDC stablecoin σε ορισμένες πιστωτικές κάρτες. Η εταιρεία επεκτείνει σταδιακά την προσφορά κρύπτο, αλλά σταμάτησε ορισμένες νέες συνεργασίες του κλάδου λόγω της bear market στα κρύπτο του 2022 και των μεγάλων καταρρεύσεων του κλάδου, όπως η Celsius και η FTX.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: