Η CFTC προτείνει τη μείωση της ανωνυμίας για τη διαχείριση των κινδύνων

Η επίτροπος της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων των Ηνωμένων Πολιτειών (CFTC), Christy Goldsmith Romero, πρότεινε τη μείωση της ανωνυμίας των κρυπτονομισμάτων ως μέσο διαχείρισης των κινδύνων που συνδέονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας με θέμα “Παράνομη χρηματοδότηση και άλλοι βασικοί κίνδυνοι της ψηφιακής χρηματοδότησης” στο City Week 2023 στο Λονδίνο στις 25 Απριλίου.

Η Romero τονίζει την ανάγκη οι κυβερνήσεις και ο κλάδος να αντιμετωπίσουν το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει τα κρυπτονομίσματα ελκυστικά για την παράνομη χρηματοδότηση – την ανωνυμία. Στην ομιλία της, η Romero δήλωσε ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς η ακεραιότητα της αγοράς, η εθνική ασφάλεια και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας και δεν μπορούν να διακυβευθούν.

Η μείωση των κινδύνων παράνομης χρηματοδότησης στην αγορά κρυπτονομισμάτων απαιτεί την αντιμετώπιση της πρόκλησης της επαλήθευσης της ταυτότητας, δήλωσε η Romero. Παρόλο που η δημόσια αλυσίδα μπλοκ προσφέρει κάποια διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα, η χρήση αναμεικτών και τεχνολογίας ενίσχυσης της ανωνυμίας αυξάνει το ενδεχόμενο σημαντικού κινδύνου, πρόσθεσε. Με τα λόγια της:

“Είναι δυνατό για όλες τις εταιρείες κρύπτο να αποστασιοποιηθούν από τους μείκτες και την τεχνολογία που ενισχύει την ανωνυμία, παρέχοντας παράλληλα κατάλληλα το οικονομικό απόρρητο για τους πελάτες”.

Το crypto mixer είναι μια υπηρεσία που αναμειγνύει τα κρυπτονομίσματα πολλών χρηστών για να μπερδεύει την προέλευση και τους ιδιοκτήτες των κεφαλαίων. Επειδή το Bitcoin, το Ethereum και οι περισσότερα άλλα δημόσια blockchain είναι διαφανείς, αυτό το επίπεδο ιδιωτικότητας είναι διαφορετικά δύσκολο να επιτευχθεί.

Μιλώντας για την ανάγκη επαλήθευσης της ταυτότητας, η Romero τόνισε ότι δύο mixers – Blender και Tornado Cash – υπέστησαν πρόσφατα κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με την ίδια, το Tornado Cash φέρεται να εμπλέκεται στο ξέπλυμα 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων δολαρίων που εκλάπησαν από την Lazarus Group, μια ομάδα χάκερ που χρηματοδοτείται από το κράτος της Βόρειας Κορέας και έχει εμπλακεί σε κυβερνοεπιθέσεις για να βοηθήσει παράνομα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων.

Η Romero εξέφρασε την άποψη ότι οι εταιρείες κρύπτο μπορούν να διατηρήσουν το οικονομικό απόρρητο των πελατών τους χωρίς να βασίζονται σε μείκτες και τεχνολογίες ενίσχυσης της ανωνυμίας. Συνέχισε αναφέροντας ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ του οικονομικού απορρήτου και της ανωνυμίας. Η παραδοσιακή χρηματοδότηση (TradFi) διασφαλίζει την οικονομική ιδιωτικότητα επαληθεύοντας την ταυτότητα του πελάτη μέσω των μέτρων Know Your Customer (KYC), Anti-Money Laundering (AML) και Countering the Financing of Terrorism (CFT), χωρίς να βασίζεται σε τεχνολογία ενίσχυσης της ανωνυμίας.

Η Romero ενθάρρυνε την επαλήθευση της ψηφιακής ταυτότητας, προτρέποντας τα χρηματιστήρια καθώς και τις πλατφόρμες αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) να επαληθεύουν την ψηφιακή ταυτότητα των χρηστών. Επισήμανε ότι, τις περισσότερες φορές, οι υπηρεσίες DeFi δεν είναι πλήρως αποκεντρωμένες, αλλά αντίθετα συντηρούνται από κεντρικά μέρη που θα μπορούσαν να επαληθεύσουν τις ταυτότητες και μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτό.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, υπάρχουν υφιστάμενες τεχνολογίες για την παροχή ψηφιακής ταυτότητας και αναπτύσσονται περισσότερες. Το Κογκρέσο εξετάζει επίσης νέους νόμους που αφορούν την ανωνυμία και την ψηφιακή ταυτότητα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην αποτροπή της χρήσης των κρύπτο για παράνομη χρηματοδότηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: