Το νομοσχέδιο κρύπτο του Ηνωμένου Βασιλείου πλησιάζει στην τελική έγκριση, έτοιμο για ψήφιση

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στα πρόθυρα της ψήφισης ενός νομοσχεδίου που θα υπαγάγει τα κρυπτονομίσματα στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία. Η νομοθεσία έχει φτάσει στα τελικά στάδια και αναμένεται να λάβει τη βασιλική σύμφωνη γνώμη του βασιλιά Καρόλου στις 29 Ιουνίου, το τελευταίο βήμα που απαιτείται για να γίνει νόμος ένα κοινοβουλευτικό νομοσχέδιο.

Έχοντας λάβει την έγκριση του ανώτερου τμήματος του βρετανικού κοινοβουλίου στις 19 Ιουνίου, το νομοσχέδιο για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και αγορές συζητείται στο βρετανικό κοινοβούλιο από τον Ιούλιο του 2022. Στόχος του είναι να παράσχει αυξημένη νομική σαφήνεια και να υποστηρίξει την ευρεία υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων εντός της χώρας.

Μόλις τεθεί σε ισχύ, ο νέος νόμος θα παρέχει στο Υπουργείο Οικονομικών, την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), την Τράπεζα της Αγγλίας και τη Ρυθμιστική Αρχή Συστημάτων Πληρωμών την εξουσία να θεσπίζουν και να επιβάλλουν κανονισμούς για τις επιχειρήσεις κρύπτο.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την τοπική κοινότητα κρύπτο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Άντριου Γκρίφιθ, οικονομικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασε την επιθυμία της χώρας να αξιοποιήσει τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει η τεχνολογία blockchain στον ιδιωτικό τομέα και την οικονομία. Τόνισε το μακροπρόθεσμο όραμα να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο εντός ενός ισχυρού ρυθμιστικού πλαισίου.

Η θέσπιση αυτής της νομοθεσίας αναμένεται να προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις κρύπτο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδίως υπό το πρίσμα των αυστηρών ρυθμιστικών περιβαλλόντων σε άλλες δικαιοδοσίες. Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz (A16z) ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία του πρώτου της γραφείου εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στο Λονδίνο, αναφέροντας ως έναν από τους κύριους λόγους της απόφασής της ένα “προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον”. Η A16z συμμετείχε σε παραγωγικές συζητήσεις με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, τους φορείς χάραξης πολιτικής και την FCA πριν από την οριστικοποίηση των σχεδίων επέκτασής της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: