Η Fidelity ανανεώνει τις προσπάθειές της για να εξασφαλίσει την έγκριση για το Spot Wise Origin BTC Trust, αποτελώντας τον 7ο αιτούντα το 2023

Ο γίγαντας της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Fidelity Investments υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), όπως αποκαλύφθηκε σε μια κατάθεση του Cboe BZX Exchange στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) στις 19 Ιουνίου.

Η κίνηση της Fidelity έρχεται μετά την αίτηση της BlackRock για ένα spot Bitcoin ETF στις 15 Ιουνίου, ενώνοντας τις τάξεις των WisdomTree, Invesco, Valkyrie και άλλων που έχουν υποβάλει αίτηση τις τελευταίες ημέρες. Συνολικά επτά αιτήσεις για spot Bitcoin ETF έχουν κατατεθεί φέτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fidelity κάνει μια δεύτερη προσπάθεια για ένα spot BTC ETF, ακολουθώντας τα βήματα της WisdomTree και της Invesco.

Παρόμοια με άλλους αιτούντες, η κατάθεση της Fidelity τόνισε τη σημασία της αγοράς CME Bitcoin Futures σε σχέση με την αγορά spot Bitcoin, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα ρυθμιζόμενο και ασφαλές spot Bitcoin ETF. Η αίτηση υποστήριξε ότι η απουσία ενός τέτοιου ETF εκθέτει τους Αμερικανούς επενδυτές σε σημαντικούς κινδύνους, αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν εναλλακτικά, πιο ριψοκίνδυνα μέσα για την απόκτηση έκθεσης σε κρύπτο περιουσιακά στοιχεία. Η αίτηση ανέφερε επίσης προηγούμενες περιπτώσεις πιο επικίνδυνων εναλλακτικών λύσεων, όπως οι πτωχεύσεις των FTX, Celsius, BlockFi και Voyager Digital. Υποστήριξε επίσης ότι οι επενδυτές μπορεί να καταφύγουν στην αγορά μετοχών σε άσχετες εταιρείες όπως η Tesla και η MicroStrategy, οι οποίες έχουν σημαντικές επενδύσεις σε Bitcoin, για να αποκτήσουν έμμεση πρόσβαση στην έκθεση σε BTC.

Εάν εγκριθεί, η Fidelity Digital Assets Services, ένας ρυθμιζόμενος θεματοφύλακας που έχει άδεια από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, θα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση των χαρτοφυλακίων Bitcoin του καταπιστεύματος. Επιπλέον, η Cboe BZX δήλωσε την πρόθεσή της να συνάψει συμφωνία επιμερισμού εποπτείας με ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις ΗΠΑ.

Παρά τις πολυάριθμες αιτήσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει ακόμη χορηγήσει έγκριση για ένα spot Bitcoin ETF. Οι ανανεωμένες προσπάθειες της Fidelity συνδέονται με το προϊόν Wise Origin Bitcoin Trust, για το οποίο υπέβαλε αρχικά αίτηση τον Μάρτιο του 2021. Η προηγούμενη αίτηση υποβλήθηκε σε δύο παρατάσεις διαβουλεύσεων προτού απορριφθεί.

Ως διάσημος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με περίπου 11 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, η είσοδος της Fidelity στην αρένα των spot Bitcoin ETF έχει σημαντικό βάρος στον κλάδο. Η έγκριση ενός spot Bitcoin ETF θα παρέχει στους επενδυτές μια ρυθμιζόμενη και προσβάσιμη οδό για την απόκτηση έκθεσης στο κρυπτονόμισμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: