Το Bitcoin ανακτά το σήμα των 30.000 δολαρίων μετά τα σχόλια του Μπάιντεν για το φορολογικό «παραθυράκι».

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την πρόθεσή του να κλείσει τα φορολογικά παραθυράκια για τους trader κρυπτονομισμάτων και τους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου. Τόνισε την ανάγκη για ένα δίκαιο και ισότιμο ομοσπονδιακό φορολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει ότι όλοι πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που λαμβάνουν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, τις οποίες θεώρησε άδικες λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά κέρδη τους. Επισήμανε ότι οι εταιρείες αυτές κέρδισαν 200 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, ενώ επωφελήθηκαν από φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέστησε την προσοχή στο χάσμα πλούτου στη χώρα, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή η ανισότητα και να δημιουργηθεί μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Για την επίτευξη δίκαιης φορολόγησης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρότεινε την εφαρμογή ενός ελάχιστου φόρου για τους δισεκατομμυριούχους και την εξάλειψη των παραθυράκων για τους traders κρυπτονομισμάτων και τους διαχειριστές hedge funds. Σκοπεύει να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού και να διασφαλίσει ότι τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και οι εταιρείες θα εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Προέδρου Μπάιντεν αντικατοπτρίζουν τους πολιτικούς του στόχους και δεν συνιστούν επενδυτικές συμβουλές. Οι επενδυτές θα πρέπει να συμβουλεύονται επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα για εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: