Το νέο headset της Apple θα μπορούσε να βάλει έναν πύραυλο κάτω από τα metaverse tokens

Η Apple έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει το highly-anticipated mixed-reality headset τις επόμενες εβδομάδες, μια εξέλιξη που ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή στη βιομηχανία του metaverse.

Τον Ιανουάριο, τα εγγενή tokens των έργων metaverse που βασίζονται στο Blockchain Decentraland και Sandbox κατέγραψαν σημαντικές αυξήσεις στην τιμή τους, εν μέρει λόγω των φημών για το εγχείρημα της Apple στην μικτή πραγματικότητα.

Η τάση αυτή επισημάνθηκε σε ένα tweet της 15ης Μαΐου από τον ανεξάρτητο προγραμματιστή Udi Wertheimer, ο οποίος σε ένα σχόλιο με πλάγιο τρόπο για τον παραλογισμό των memecoins που καθοδηγούνται από τους influencers, μίλησε για την επερχόμενη κυκλοφορία ως πιθανό παράγοντα αύξησης των τιμών των metaverse token.

Ο αναλυτής αγοράς του eToro, Josh Gilbert, πιστεύει ότι το νέο headset θα βάλει φωτιά στις αγορές, κυρίως λόγω της αποδεδειγμένης ικανότητας της Apple να παρέχει υψηλής ποιότητας προϊόντα που αλλάζουν την αγορά, δηλώνοντας:

“Όταν η Apple το κάνει, συνήθως το κάνει σωστά”.

Τούτου λεχθέντος, ο αναλυτής εξέφρασε ορισμένες αμφιβολίες ότι η κυκλοφορία του νέου ακουστικού θα είναι η “κρίσιμη στιγμή” που θα αναζωογονήσει τα κρυπτονομίσματα που σχετίζονται με το metaverse.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ενώ πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά κρύπτο συσχετίζουν αμέσως την έννοια της εικονικής πραγματικότητας με τα “metaverse tokens”, το Decentraland βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ανάπτυξης των δυνατοτήτων VR και το The Sandbox δήλωσε προηγουμένως ότι δεν έχει “κανένα άμεσο ή μελλοντικό σχέδιο” για την ανάπτυξη VR.

Μιλώντας για αυτό το σημείο, ο Gilbert, όπως και πολλοί άλλοι, σημειώνει ότι μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία metaverse είναι πιθανώς ακόμα “πολύ μακριά”, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το χάσμα μεταξύ του αρχικού λανσαρίσματος του iPhone και της διαθεσιμότητας εφαρμογών που αξιοποιούσαν πλήρως τις δυνατότητες hardware’s .

Κατά την άποψή του, οι επιδόσεις των metaverse tokens όπως το MANA και το Sandbox της θα εξαρτηθεί περισσότερο από την ευρεία αποδοχή του metaverse από τους καθημερινούς χρήστες.

“Το συμπέρασμα είναι ότι βρισκόμαστε ακόμη πολύ νωρίς στον κόσμο του metaverse και η απόδοσή τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημοτικότητα του metaverse στο μέλλον.

Το metaverse και τα κρυπτονομίσματα που σχετίζονται με αυτό, συμπεριλαμβανομένων των MANA και SAND, σημείωσαν έκρηξη δημοτικότητας κατά τη διάρκεια του bull run των κρυπτονομισμάτων το 2021, καθώς μια πληθώρα έργων – που υποστηρίζονταν από φαινομενικά απύθμενα σεντούκια επιχειρηματικών κεφαλαίων – υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν πρωτοποριακούς εικονικούς κόσμους για τους χρήστες.

Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις εταιρείες – συμπεριλαμβανομένης της Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η οποία έχει δαπανήσει 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη το 2022 – δεν έχουν ακόμη δει ευρείας κλίμακας υιοθέτηση από τους καθημερινούς χρήστες.

Οι τιμές των MANA και SAND έχουν μειωθεί αντίστοιχα κατά 92% και 94% από τα ιστορικά υψηλά τους τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα οποία επιτεύχθηκαν στις 25 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Σύμφωνα με μια έκθεση του μάντη προϊόντων της Apple, Mark Gurhman, το νέο headset του τεχνολογικού γίγαντα με έδρα την Καλιφόρνια πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 5 Ιουνίου, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη κυκλοφορία προϊόντος μετά το Apple Watch το 2015.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: