Τα ανταλλακτήρια κρύπτο στις ΗΠΑ καταχωρούν το XRP μια νέα ευκαιρία μετά από δικαστική απόφαση

Μετά από μια σημαντική νομική νίκη κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η Ripple Labs, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το XRP, είναι έτοιμη να επιστρέψει στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Το Gemini, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρύπτο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διερευνήσει την εισαγωγή του XRP για διαπραγμάτευση spot και παραγώγων σε ένα tweet στις 13 Ιουλίου. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση δικαστηρίου ότι το XRP δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία της SEC ως τίτλος. Σε παρόμοιο πνεύμα, η Coinbase και η Kraken εξέφρασαν επίσης τα σχέδιά τους να επαναφέρουν τη διαπραγμάτευση του XRP, σηματοδοτώντας την επιστροφή μετά από απουσία δύο ετών. Η SEC έχει λάβει στο παρελθόν μέτρα επιβολής κατά ανταλλαγών όπως η Binance και η Coinbase για την υποτιθέμενη προσφορά μη καταχωρημένων τίτλων. Ωστόσο, το νομικό προηγούμενο της υπόθεσης Ripple μπορεί να αμβλύνει τις ανησυχίες για τα χρηματιστήρια που προσφέρουν συναλλαγές XRP.

Τη σημασία της δικαστικής απόφασης υπογράμμισε η Sheila Warren, διευθύνουσα σύμβουλος του Crypto Council for Innovation, η οποία δήλωσε: “Πρόκειται για μεγάλη υπόθεση”. Τόνισε ότι η υπόθεση Ripple έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο και υπονομεύει το επιχείρημα της SEC σχετικά με την εξουσία της επί των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ήδη ρυθμιστική σαφήνεια.

Ενώ ανταλλακτήρια όπως το OKX, το οποίο διέγραψε το XRP από το 2020 και το 2021, έχουν επαινέσει την απόφαση του δικαστηρίου, δεν έχουν ακόμη δηλώσει αν σκοπεύουν να επαναλάβουν τη διαπραγμάτευση του XRP. Από την άλλη πλευρά, η iTrustCapital, μια εταιρεία κρύπτο, ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη που επανέφερε τη διαπραγμάτευση του XRP μετά από διετή παύση. Η Kraken, στην αρχική της απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δικαστική απόφαση, προσέφερε ένα πιο διφορούμενο μήνυμα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε απαγγείλει κατηγορίες στην Ripple, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Brad Garlinghouse και τον συνιδρυτή της Chris Larsen, τον Δεκέμβριο του 2020. Αυτό οδήγησε σε ευρεία αφαίρεση των καταχωρίσεων του XRP από τα ανταλλακτήρια που εξυπηρετούν χρήστες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Gemini και Kraken. Η Uphold, ένας επεξεργαστής πληρωμών κρύπτο και διαχειριστής ανταλλαγών, είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα απέκλειε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με το XRP μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής υπόθεσης. Η Uphold εξέφρασε την υποστήριξή της προς την κοινότητα του XRP υπό το φως της δικαστικής απόφασης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: