Τα τελευταία proof of reserves της OKX αποκαλύπτουν περιουσιακά στοιχεία 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων OKX δημοσίευσε την πέμπτη του έκθεση απόδειξης αποθεματικών (PoR), μια πρακτική που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022  για να ενισχύσει τη διαφάνεια στον κλάδο. 

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση, η OKX κατέχει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, Ethereum και USDT. Αυτό θέτει τις αναλογίες αποθεματικών BTC, ETH και USDT σε 103%, 103% και 102%, αντίστοιχα.

Αυτή η τελευταία έκδοση έρχεται επίσης καθώς το ανταλλακτήριο αναβάθμισε το σύστημα PoR του με μεγαλύτερη διαφάνεια, καθιστώντας τις πλήρεις υποχρεώσεις (το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων των χρηστών) δημόσια προσβάσιμες.

Ο Lennix Lai, διευθύνοντα σύμβουλο της Global Institutional στο OKX είπε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στον κλάδο υπογραμμίζουν ότι «οι crypto-native προκλήσεις απαιτούν crypto-native λύσεις».

«Ο κλάδος του blockchain και των crypto/Web3 βασίζεται στην τεχνολογία που επιτρέπει τις απίστευτες συναλλαγές σε δημόσιες αλυσίδες μπλοκ, και αυτή η εγγενής διαφάνεια είναι απίστευτα πολύτιμη».

Πολλά ανταλλακτήρια στον κλάδο – όπως η Binance, το Crypto.com και το Bybit – έχουν κυκλοφορήσει αποδείξεις επαλήθευσης που βασίζονται στο Merkle-Tree για να διατηρήσουν την ακεραιότητα του κλάδου μετά το σκάνδαλο FTX.

Ο Λάι είπε ότι το νέο mantra του κλάδου είναι «μην εμπιστεύεσαι – επαλήθευσε». Είπε ότι περισσότεροι από 300.000 χρήστες έχουν ήδη δει τα αποθεματικά ή έχουν επαληθεύσει τις υποχρεώσεις τους στο οικοσύστημα OKX.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Ο νέος μηχανισμός διαφάνειας που έκανε το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων των χρηστών ορατό στο κοινό, διατηρεί το απόρρητο των χρηστών, ωστόσο, μέσω του διαχωρισμού και της ανακάτεψης των υποχρεώσεων λογαριασμών στο δέντρο μέσω μιας λύσης γνωστής ως «splitting leaf nodes».

Σύμφωνα με τον Lai, το OKX θα προσθέσει επίσης zero-knowledge proof στο PoR μας τις επόμενες εβδομάδες.

Μετά τη συντριβή της Silicon Valley Bank (SVB) , η διαφάνεια στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό κλάδο έχει γίνει ακόμη περισσότερο θέμα συζήτησης. Ο Λάι είπε σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως η τραπεζική κρίση: 

«Η απόδειξη αποθεματικών μπορεί να παρέχει στους χρήστες επαλήθευση των αποθεματικών και των υποχρεώσεων σε πραγματικό χρόνο, εντός της αλυσίδας, μέσω διαφανούς τεχνολογίας – με αυτόν τον τρόπο, η παραδοσιακή χρηματοδότηση διαφέρει από τα κρύπτο».

Ωστόσο, στις 8 Μαρτίου, το Συμβούλιο Εποπτείας Λογιστικών Εταιρειών, μια εποπτική αρχή με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες που επιβλέπει τους ελέγχους των δημοσίων εταιρειών, εξέδωσε μια προειδοποίηση στους επενδυτές σχετικά με τα PoR. Το συμβούλιο είπε ότι αυτές οι εκθέσεις «δεν παρέχουν καμία ουσιαστική διασφάλιση στους επενδυτές ή στο κοινό».

Ωστόσο, οι εταιρείες στη βιομηχανία κρύπτο συνεχίζουν τις προσπάθειες για διαφάνεια. Στις 10 Φεβρουαρίου, η Binance αναβάθμισε επίσης το σύστημα PoR της για να συμπεριλάβει το zk-SNARKS.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: