Το MetaMask αρνείται τους ισχυρισμούς για wallet exploit στο “μαζικό” χακάρισμα 10 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πάροχος πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων MetaMask διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι μια εκμετάλλευση του πορτοφολιού του είναι η αιτία μιας “μαζικής επιχείρησης αποστράγγισης πορτοφολιού” πάνω από 5.000 Ether. Στις 18 Απριλίου, το MetaMask έγραψε στο Twitter ως απάντηση σε μια σειρά από tweets που δημοσιεύθηκαν στις 17 Απριλίου από την Taylor Monahan, την ιδρυτή του διαχειριστή πορτοφολιού Ethereum MyCrypto, ο οποίος εξήγησε ότι ένα άγνωστο exploit για την αφαίρεση πορτοφολιού έχει κλέψει πάνω από 10,5 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα και nonfungible tokens (NFTs) από τον Δεκέμβριο του 2022.

“Πρόσφατες αναφορές στο νήμα [της Monahan] ισχυρίστηκαν εσφαλμένα ότι μια μαζική επιχείρηση αφαίρεσης πορτοφολιού είναι αποτέλεσμα ενός exploit του MetaMask”, δήλωσε το MetaMask.

“Αυτό δεν είναι σωστό. Αυτό δεν είναι ένα exploit ειδικά για το MetaMask”, πρόσθεσε.

Ο πάροχος του πορτοφολιού δήλωσε ότι τα 5.000 ETH εκλάπησαν “από διάφορες διευθύνσεις σε 11 blockchain”, επιβεβαιώνοντας ότι ο ισχυρισμός ότι τα κεφάλαια παραβιάστηκαν από το MetaMask “είναι ανακριβής”.

Ο συνιδρυτής του Wallet Guard, Ohm Shah, δήλωσε ότι η ομάδα MetaMask “ερευνά ακούραστα” και ότι δεν υπάρχει “καμία σταθερή απάντηση για το πώς συνέβη αυτό”.

“Υπάρχουν τόνοι ανεξάρτητων ερευνητών ασφαλείας που επίσης το ερευνούν”, δήλωσε ο Shah.

Ο ίδιος υπέθεσε ότι είναι δυνατόν να υποθέσουμε ότι υπήρξε “κάποιο είδος διαρροής ιδιωτικού κλειδιού ή seed phrase leak”.

Στην τελευταία σειρά tweets του, το MetaMask επιβεβαίωσε ότι η ομάδα ασφαλείας της ερευνούσε την πηγή του exploit και “συνεργαζόταν με άλλους σε όλο το χώρο των πορτοφολιών Web3”

Στο νήμα του σχετικά με το exploit, η Monahan δήλωσε ότι “κανείς δεν ξέρει πώς” πραγματοποιήθηκε αυτή η μαζική επίθεση, αλλά η “καλύτερη εικασία” του ήταν ότι αποκτήθηκε σημαντικός αριθμός παλαιών δεδομένων και χρησιμοποιήθηκε για την απόσπαση των κεφαλαίων.

Αρχικά ισχυρίστηκε επίσης ότι ο επιτιθέμενος αποστράγγιζε μακροχρόνιους χρήστες και υπαλλήλους του MetaMask χρησιμοποιώντας το MetaMask.

Η Monahan δήλωσε αργότερα ότι η εκμετάλλευση δεν είναι ειδική για το MetaMask και ότι “οι χρήστες όλων των πορτοφολιών, ακόμη και εκείνων που δημιουργήθηκαν σε hardware wallet”, έχουν επηρεαστεί από την εκμετάλλευση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: