Η Intel θα σταματήσει να κατασκευάζει τσιπ για τους Bitcoin miners: Έκθεση

Η μεγάλη τεχνολογική εταιρεία Intel, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, φέρεται να ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διακόψει τη σειρά τσιπ εξόρυξης Bitcoin Blockscale, στο πλαίσιο των προσπαθειών για μείωση του κόστους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters της 18ης Απριλίου, η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών θα σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για τα Blockscale 1000 Series ASICs έως τις 20 Οκτωβρίου και θα τερματίσει την αποστολή τους περίπου τον Απρίλιο του 2024. Η Intel φέρεται να δήλωσε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη στρατηγική της να δίνει προτεραιότητα στην κατασκευή ορισμένων τσιπ σε εξωτερικούς πελάτες, μειώνοντας το συνολικό κόστος.

Η Intel λάνσαρε τα τσιπ εξόρυξης Blockscale τον Απρίλιο του 2022, λέγοντας τότε ότι το υλικό ASIC θα έχει ρυθμό hash έως και 580 gigahash ανά δευτερόλεπτο, με κάθε τσιπ να μπορεί να συνδυαστεί και να συγχωνευτεί σε μια ενιαία μονάδα εξόρυξης. Οι εταιρείες εξόρυξης Argo Blockchain, Block, Hive Blockchain Technologies και GRIID Infrastructure ήταν μεταξύ των πρώτων εταιρειών που ενσωμάτωσαν την τεχνολογία στις δραστηριότητές τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger φέρεται να δέχθηκε μείωση μισθού κατά 25% τον Φεβρουάριο, με την εταιρεία να προβλέπει ετήσια μείωση του κόστους έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω πρωτοβουλιών περικοπής κόστους και αύξησης της αποδοτικότητας έως το 2026. Η Intel φέρεται να δήλωσε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να παρακολουθεί τις “ευκαιρίες της αγοράς” στον χώρο των κρύπτο μετά τη διακοπή των τσιπ εξόρυξης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: