Το μερίδιο αγοράς Binance.US πέφτει κάτω από το 1% εν μέσω ρυθμιστικής αγωγής, αποκαλύπτει έκθεση

Το Binance.US, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει υποστεί σημαντική μείωση του μεριδίου αγοράς του, πέφτοντας πάνω από 20%, ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης αγωγής που κατατέθηκε από ομοσπονδιακές οικονομικές ρυθμιστικές αρχές.

Δεδομένα από την Kaiko, τα οποία αναφέρονται σε έκθεση του Reuters στις 5 Ιουλίου, αποκαλύπτουν ότι το μερίδιο αγοράς της Binance.US στις ΗΠΑ έχει πέσει κατακόρυφα από πάνω από 22% τον Απρίλιο σε περίπου 0,9% στις 26 Ιουνίου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε αγωγή κατά της Binance.US, μαζί με την Binance και τον CEO Changpeng “CZ” Zhao, κατηγορώντας τους ότι λειτουργούν ως unregistered securities exchange. Πριν από αυτό, τον Μάρτιο, η Commodity Futures Trading Commission είχε ήδη καταθέσει παρόμοια αγωγή κατά της Binance και του CZ.

Αντίθετα, η Coinbase, ένα άλλο εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, είδε το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ να αυξάνεται από περίπου 48% σε 55% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters. Αυτή η αύξηση του μεριδίου αγοράς για την Coinbase θα μπορούσε να αποδοθεί στη συμμετοχή της ως συνεργάτη επιτήρησης στις προσπάθειες των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων να δρομολογήσουν ένα επιτόπιο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η SEC δεν έχει ακόμη εγκρίνει κανένα spot ETF κρυπτονομισμάτων στη χώρα και έχει απορρίψει πολλαπλές αιτήσεις από διάφορες εταιρείες.

Στις 5 Ιουλίου, ο συνδυασμένος όγκος συναλλαγών spot και παραγώγων σε κεντρικά ανταλλακτήρια ξεπέρασε τα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, εν μέρει λόγω του αυξημένου κλίματος των επενδυτών μετά την κατάθεση της BlackRock για ένα spot Bitcoin ETF. Παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για ETFs, η SEC δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για τέτοιες προσφορές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: