Η έρευνα CFTC ολοκληρώνει την παραβίαση των κανόνων των ΗΠΑ από τον πρώην CEO της Celsius, Mashinsky: Δημοσιεύτηκε λεπτομερής έκθεση

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, οι ερευνητές της Commodity Futures Trading Commission (CFTC) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χρεοκοπημένος δανειστής κρυπτονομισμάτων Celsius και ο πρώην διευθύνων σύμβουλός του, Alex Mashinsky, παραβίασαν αρκετούς αμερικανικούς κανόνες που οδήγησαν στην κατάρρευση της εταιρείας. Τα ευρήματα αυτά, τα οποία αποκαλύφθηκαν από ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα και αναφέρθηκαν από το Bloomberg στις 5 Ιουλίου, ρίχνουν φως σε φερόμενες παραβάσεις της εταιρείας και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της.

Το τμήμα επιβολής της CFTC, μέσω εκτεταμένης εξέτασης, βρήκε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η Celsius παραπλάνησε τους επενδυτές και απέτυχε να εγγραφεί στον ρυθμιστικό φορέα. Επιπλέον, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ο Mashinsky παραβίασε διάφορους κανονισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των επιτρόπων της CFTC προσυπογράψει αυτά τα ευρήματα, ο οργανισμός μπορεί να ασκήσει νομικές ενέργειες κατά του έκπτωτου δανειστή κρύπτο σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ήδη από αυτόν τον μήνα.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο αυξανόμενο κύμα ρυθμιστικού ελέγχου που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα κρυπτοδανεισμού που έχει πλέον αποσυρθεί. Προηγουμένως, στις 5 Ιανουαρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατέθεσε μήνυση κατά του Mashinsky, κατηγορώντας τον ότι παραπλάνησε τους επενδυτές και προκάλεσε σημαντικές οικονομικές απώλειες ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, στις 16 Ιουνίου του προηγούμενου έτους, οι ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών από πέντε διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για την Celsius, με αφορμή την αιφνίδια αναστολή των αναλήψεων των χρηστών τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 13 Ιουνίου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), σε συνδυασμό με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς από το Μανχάταν, ξεκίνησαν επίσης τις δικές τους έρευνες για την εταιρεία, όπως προκύπτει από δικαστικές καταθέσεις του Μαΐου. Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει ότι τόσο η SEC όσο και οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης αρνήθηκαν να σχολιάσουν την τρέχουσα κατάσταση αυτών των ερευνών.

Καθώς οι νομικές επιπτώσεις των συμπερασμάτων των ερευνητών της CFTC γίνονται σαφέστερες, μένει να δούμε πώς αυτή η σειρά ρυθμιστικών ενεργειών θα επηρεάσει το ευρύτερο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον κλάδο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: