Το Layer-2 Network Base της Coinbase αντιμετωπίζει την πρώτη διακοπή της υπηρεσίας της μετά την έναρξη λειτουργίας της

Το Layer-2 Network Base της Coinbase, αντιμετώπισε την πρώτη αξιοσημείωτη διακοπή των υπηρεσιών της στις 5 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό περιστατικό από το δημόσιο ντεμπούτο της στις 9 Αυγούστου.

Για ένα χρονικό διάστημα περίπου 45 λεπτών κατά την εν λόγω ημερομηνία, δεν δημιουργήθηκαν νέα μπλοκ εντός της αλυσίδας Base. Οι προγραμματιστές του Base εντόπισαν γρήγορα το πρόβλημα, κατηγοριοποιώντας το ως ένα “σταματημένο” γεγονός παραγωγής μπλοκ, το οποίο εντοπίστηκε αρχικά στις 9:36 μ.μ. UTC, όπως αναφέρθηκε στον ιστότοπο κατάστασης της Base. Ευτυχώς, η παραγωγή μπλοκ τελικά συνεχίστηκε.

Η Coinbase απάντησε αμέσως στην κατάσταση όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη διακοπή, εξηγώντας: “Εντοπίσαμε μια καθυστέρηση στην παραγωγή μπλοκ λόγω ενός μέρους της εσωτερικής μας υποδομής που απαιτούσε ανανέωση. Εφαρμόσαμε μια διόρθωση και βλέπουμε ευρεία ανάκαμψη”.

Το Base συνέχισε να επαγρυπνεί για την αλυσίδα, παρακολουθώντας την στενά για τυχόν περαιτέρω προβλήματα ή ανωμαλίες.

Επισημαίνοντας το περιστατικό, ο Matt Willemsen, επικεφαλής της έρευνας στην πλατφόρμα εκπαίδευσης κρύπτο Collective Shift, εξέφρασε σχετικές ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των Ethereum layer-2 networks. Τόνισε ότι τα εν λόγω δίκτυα δεν ελέγχονται τόσο αυστηρά όσο το πρωταρχικό mainnet του Ethereum, υπογραμμίζοντας τους εγγενείς κινδύνους που συνδέονται με την υιοθέτησή τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: