Η πρόταση της Grayscale προς την SEC: Εξερευνώντας την πορεία προς τα εμπρός για τον μετασχηματισμό του Bitcoin ETF

Η Grayscale έχει απευθυνθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) με ένα πειστικό επιχείρημα υπέρ της μετατροπής του εμβληματικού της Bitcoin fund σε spot exchange-traded fund (ETF). Σε επιστολή με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου, οι νομικοί εκπρόσωποι της Grayscale υπέβαλαν επίσημο αίτημα στην SEC, προτείνοντας μια συνάντηση για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα μετά από μια πρόσφατη νομική αναποδιά για το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Σε μια αποφασιστική κίνηση, το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αποφανθεί κατά της απόρριψης από την SEC της αίτησης της Grayscale να μετατρέψει το GBTC σε spot Bitcoin ETF στις 29 Αυγούστου. Η απόφαση αυτή σηματοδότησε ένα σημαντικό σημείο καμπής στην επιδίωξη της Grayscale για τη μετατροπή του ETF της.

Η Grayscale επεσήμανε ότι, με την απόφαση του Εφετείου, δεν υπάρχει πλέον καμία βιώσιμη νομική λογική για τη διάκριση μεταξύ ενός Bitcoin futures Exchange-Traded Product (ETP) και ενός spot Bitcoin ETP σύμφωνα με την προηγούμενη νομική ανάλυση της SEC. Η Grayscale πιστεύει ακράδαντα ότι η SEC θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχει “κανένας λόγος” για τη διαφορετική μεταχείριση του GBTC από τα Bitcoin futures ETFs, τα οποία έχουν λάβει προηγουμένως την έγκριση της Επιτροπής.

Στην επιστολή τονίζεται ότι εάν υπήρχαν άλλοι βάσιμοι λόγοι για την απόρριψη της μετατροπής, θα είχαν ήδη έρθει στο φως. Η Grayscale υποστήριξε ότι είναι βέβαιη ότι οποιοσδήποτε τέτοιος λόγος θα είχε εμφανιστεί στις δεκαπέντε εντολές της Επιτροπής που απέρριψαν τις καταθέσεις spot Bitcoin, ακόμη και αφού είχαν αρχίσει να διαπραγματεύονται τα Bitcoin futures ETPs.

Επιπλέον, η Grayscale υπογράμμισε το παρατεταμένο χρονοδιάγραμμα της αίτησης μετατροπής του αμοιβαίου κεφαλαίου της, η οποία εκκρεμεί σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από το προβλεπόμενο από την SEC χρονικό πλαίσιο. Η Grayscale εξέφρασε την ακλόνητη πεποίθησή της ότι οι σχεδόν ένα εκατομμύριο επενδυτές του Trust αξίζουν ισότιμους όρους ανταγωνισμού το συντομότερο δυνατό.

Στον απόηχο της δικαστικής απόφασης της 29ης Αυγούστου, η έκπτωση GBTC, η οποία υποδεικνύει τον βαθμό στον οποίο ένα ETF διαπραγματεύεται πάνω ή κάτω από την καθαρή αξία του ενεργητικού του, μειώθηκε στο 19,9%. Πρόκειται για σημαντική βελτίωση από το σχεδόν αρνητικό 50% discount που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του πυθμένα του bear cycle που ακολούθησε την κατάρρευση του FTX τον Δεκέμβριο του 2022.

Συμπερασματικά, η τελευταία κίνηση της Grayscale αντιπροσωπεύει μια ισχυρή ώθηση προς την εξασφάλιση της μετατροπής της GBTC σε spot Bitcoin ETF, υποστηριζόμενη από στέρεα νομική επιχειρηματολογία και πρόσφατη δικαστική υποστήριξη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: