Το KuCoin θα αποζημιώσει τα θύματα από το hack που υπέστη στον λογαριασμό Twitter

Ο επίσημος λογαριασμός Twitter του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων KuCoin παραβιάστηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα οι χρήστες να χάσουν τα χρήματά τους σε μια ψεύτικη εκδήλωση δώρων. Η πλατφόρμα υποσχέθηκε να επιστρέψει τα κεφάλαια που χάθηκαν από το περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή της, η KuCoin επιβεβαίωσε ότι το Twitter της παραβιάστηκε για σχεδόν μία ώρα στις 24 Απριλίου, στις 8 π.μ. ET. Σύμφωνα με το ανταλλακτήριο, οι επιτιθέμενοι δημοσίευσαν μια ψεύτικη δραστηριότητα για να παρασύρουν τους χρήστες του KuCoin να νομίζουν ότι συμμετείχαν σε μια επίσημη εκδήλωση. Μέχρι στιγμής, το ανταλλακτήριο εντόπισε 22 συναλλαγές που εμπλέκονται στο περιστατικό και δεσμεύτηκε ότι θα αποζημιώσει τα θύματα.

Η εταιρεία κάλεσε τα θύματα να επικοινωνήσουν μαζί της για βοήθεια και υποσχέθηκε να εφαρμόσει καλύτερα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με το Twitter για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών για την εξέταση του περιστατικού.

Ένα μέλος της κοινότητας που ισχυρίστηκε ότι είναι θύμα δήλωσε ότι ήταν ο πρώτος που συμμετείχε στην ψεύτικη δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον χρήστη του KuCoin, το ανταλλακτήριο πραγματοποιεί παρόμοιες εκστρατείες με το tweet που δημοσίευσαν οι επιτιθέμενοι. Οι χρήστες του Twitter δήλωσαν επίσης ότι ήταν καλό το γεγονός ότι το ανταλλακτήριο είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην επίθεση πολύ γρήγορα.

Η κατάληψη των επίσημων λογαριασμών των ανταλλακτηρίων στο Twitter για την προώθηση απάτης γίνεται μια από τις στρατηγικές που ακολουθούν οι χάκερς στον χώρο. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο λογαριασμός Twitter του ανταλλακτηρίου CoinDCX παραβιάστηκε και εθεάθη να προωθεί ψεύτικες διαφημίσεις XRP. Στις 25 Ιανουαρίου, χάκερ κατέλαβαν τον λογαριασμό Twitter της πλατφόρμας συναλλαγών Robinhood και προώθησαν ένα crypto token.

Εκτός από τα ανταλλακτήρια κρύπτο, το modus operandi επεκτείνεται και σε άλλα τμήματα του Web3, όπως ο χώρος των NFT. Στις 28 Ιανουαρίου, ο λογαριασμός Twitter του έργου NFT Azuki καταλήφθηκε από χάκερς, με αποτέλεσμα να προκληθούν απώλειες ύψους 758.000 δολαρίων μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: