Το Κοινοβούλιο της Σλοβακίας εγκρίνει μειωμένους φόρους στα κρυπτονομίσματα

Το Εθνικό Συμβούλιο της Σλοβακικής Δημοκρατίας, το κοινοβούλιο της Σλοβακίας, ψήφισε υπέρ της έγκρισης χαμηλότερων φόρων στα κρυπτονομίσματα και εισήγαγε πρόσθετα μέτρα που επηρεάζουν τους κατόχους κρυπτονομισμάτων.

Στις 28 Ιουνίου, το Εθνικό Συμβούλιο ψήφισε τροπολογία που μειώνει τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων επί των κερδών που προκύπτουν από την πώληση κρυπτονομισμάτων που κατέχουν οι χρήστες για τουλάχιστον ένα έτος. Ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 7%, μια σημαντική μείωση σε σύγκριση με την υφιστάμενη κλιμακωτή κλίμακα του 19% ή του 25%. Επιπλέον, δεν θα υπάρχει φορολόγηση για τις πληρωμές που λαμβάνονται σε κρυπτονομίσματα μέχρι 2.400 ευρώ (2.600 δολάρια).

Επιπλέον, η τροπολογία απαλλάσσει το εισόδημα από κρυπτονομίσματα από την ασφαλιστική εισφορά υγείας 14%.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η τροπολογία θα έχει οικονομικό αντίκτυπο περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την ψήφιση μιας άλλης συνταγματικής τροπολογίας από το κοινοβούλιο, η οποία εδραίωσε το δικαίωμα των πολιτών να χρησιμοποιούν τα μετρητά ως μέσο πληρωμής εν μέσω συζητήσεων γύρω από ένα ψηφιακό ευρώ.

Ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η Σλοβακία παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων στην περιοχή.

Στις 31 Μαΐου, η ΕΕ θέσπισε τους κανονισμούς ορόσημο για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets – MiCA), με στόχο να τοποθετήσει την Ευρώπη ως κόμβο δραστηριότητας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι κανονισμοί, οι οποίοι χαιρετίστηκαν από τους φορείς του κλάδου για την παροχή ρυθμιστικής σαφήνειας, βρίσκονται στα σκαριά από το 2020.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες μεγάλες αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί ολοκληρωμένες κατευθυντήριες γραμμές για τον κλάδο. Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες των ΗΠΑ πρότειναν πρόσφατα το νομοσχέδιο για τη διάρθρωση της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέταση για τον πιθανό αντίκτυπό του στον κλάδο.

Στις 29 Ιουνίου, η Hester Peirce, επίτροπος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, τόνισε κατά την εμφάνισή της στην Αυστραλιανή Εβδομάδα Blockchain ότι οι νόμοι για τα κρύπτο δεν πρέπει να υποθέτουν ότι “τα πάντα είναι χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία”, προτρέποντας τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν τις ποικίλες χρήσεις των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: