Ο Τραμπ κέρδισε έως και 1 εκατομμύριο δολάρια από τις πωλήσεις NFT

Μια καταχώρηση από το Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας των ΗΠΑ δείχνει ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κερδίσει από 100.001 έως 1 εκατομμύριο δολάρια από τις πωλήσεις των NFTs με την επωνυμία Trump. Οι καταθέσεις αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το παρατηρητήριο ηθικής Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW).


Τα 45.000 ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα με το ομοίωμα του 45ου προέδρου κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο και εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ημέρα. Η τιμή της συλλογής αυξήθηκε κατά τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την είδηση της απαγγελίας κατηγορίας του πρώην προέδρου στη Νέα Υόρκη.


Σύμφωνα με την κατάθεση, που υποβλήθηκε την Παρασκευή, ο Τραμπ κατέχει τη θέση του “διευθυντή, προέδρου, γραμματέα και ταμία” στις εταιρείες CIC Digital LLC και CIC Ventures LLC. Στον επίσημο ιστότοπο Trump Trading Cards, αναφέρεται ότι η CIC Digital LLC επέτρεψε στην NFT INT LLC, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το έργο NFT, να χρησιμοποιήσει το ομοίωμα, το όνομα και την εικόνα του Τραμπ στο πλαίσιο αμειβόμενης συμφωνίας αδειοδότησης.

Η κατάθεση καταγράφει τα έσοδα από την CIC Digital LLC ως “NFTs” που εισέπραξαν από 100.001 έως 1 εκατομμύριο δολάρια. Αναφέρει επίσης ότι η CIC Ventures LLC έλαβε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια από ομιλίες.


Σύμφωνα με τα δεδομένα on-chain από τον συγκεντρωτή δεδομένων NFT CryptoSlam, το έργο έχει κάνει πάνω από 19 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις από την ίδρυσή του. Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των ενεργών πορτοφολιών που κατέχουν Trump NFTs μειώθηκε κατά 13% σε 208.

Τα στοιχεία από το OpenSea δείχνουν ότι το 65% των συλλεκτών κατέχουν μόνο ένα NFT, ενώ ένα άλλο 23% κατέχει δύο έως τρία. Αρκετά πορτοφόλια κατέχουν πάνω από 100 NFT. Επιπλέον, 1.000 NFTs δεν διατέθηκαν στο κοινό και κρατούνται σε ένα ασφαλές πορτοφόλι Gnosis, ένα πορτοφόλι έξυπνων συμβολαίων με πολλαπλές υπογραφές που απαιτεί την έγκριση πολλαπλών χρηστών για οποιαδήποτε κίνηση περιουσιακών στοιχείων.

Δεν είναι απολύτως σαφές πώς ο Τραμπ κατάφερε να εισπράξει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια από τις πωλήσεις της συλλογής NFT. Σύμφωνα με το OpenSea, υπάρχει ένα τέλος δημιουργού 10% επί των δευτερογενών πωλήσεων των NFTs. Επί του παρόντος, η υψηλότερη προσφορά για ένα Trump NFT είναι 10 ETH, ή περίπου 20.000 δολάρια. Οι περισσότερες προσφορές φαίνεται να είναι της τάξης των 0,3 ETH (περίπου 630 δολάρια).

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: