Το Κογκρέσο ανακοινώνει ακρόαση στις 29 Μαρτίου για τις πτωχεύσεις SVB και Signature Bank

Εκπρόσωποι της Federal Deposit Insurance Corporation και της Federal Reserve θα καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια πρόσφατα ανακοινωθείσα ακρόαση που διερευνά την κατάρρευση δύο μεγάλων τραπεζών.

Σε μια ανακοίνωση της 17ης Μαρτίου, οι εκπρόσωποι Maxine Waters και Patrick McHenry -το μέλος της κατάταξης και πρόεδρος της επιτροπής, αντίστοιχα- ανέφεραν ότι οι αμερικανοί νομοθέτες θα ακούσουν τη μαρτυρία των ομοσπονδιακών χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών “ως απάντηση στις αποτυχίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank” ακρόαση της 29ης Μαρτίου. Ο πρόεδρος της FDIC Μάρτιν Γκρούενμπεργκ και ο αντιπρόεδρος της Fed για την εποπτεία Μάικλ Μπαρ αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του Κογκρέσου.

«Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής έχει δεσμευτεί να φτάσει στο κάτω μέρος των αποτυχιών της Silicon Valley Bank και της Signature Bank», δήλωσαν οι Waters και McHenry. «Αυτή η ακρόαση θα μας επιτρέψει να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε γιατί και πώς απέτυχαν αυτές οι τράπεζες».

Στις 10 Μαρτίου, η Silicon Valley Bank έκλεισε μετά από bank run μεταξύ των μεγάλων καταθετών, αλλά η κυβέρνηση παρενέβη για να ανακοινώσει ότι οι περισσότεροι ανασφάλιστοι καταθέτες – αυτοί με περισσότερα από 250.000 $ – θα καλυφθούν. Αντίθετα, οι εκθέσεις ανέφεραν ότι η Signature Bank δεν είχε προβλήματα με τη φερεγγυότητα τη στιγμή του κλεισίματός της στις 12 Μαρτίου, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης παρενέβησαν, δίνοντας στην FDIC τον έλεγχο της ασφαλιστικής διαδικασίας της εταιρείας.

Ο Barr θα δημοσιεύσει μια έκθεση σχετικά με την εποπτεία και τη ρύθμιση της Silicon Valley Bank από τη Fed. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν επίσης ανακοινώσει τις δικές τους έρευνες σε ορισμένα από τα στελέχη της τράπεζας που πουλούσαν μετοχές τις εβδομάδες πριν από το κλείσιμο.

Ορισμένοι νομοθέτες έχουν επισημάνει την έκθεση σε εταιρείες κρύπτο ως πιθανούς υπαίτιους για την πτώση των τραπεζών, ενώ οι υποστηρικτές του χώρου υποστήριξαν ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να «αποτραπεζώσουν» εταιρείες κρύπτο και blockchain. Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής λέει ότι αναμένει να πραγματοποιήσει πολλαπλές ακροάσεις για το θέμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/congress-announces-march-29-hearing-into-failures-of-svb-and-signature-bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: