Το κύμα πλαστών token PYUSD πλημμύρισε την αγορά μετά την κυκλοφορία του Stablecoin του PayPal

Σε μια γρήγορη απάντηση στην εισαγωγή του νέου stablecoin της PayPal (PYUSD), ένα κύμα καιροσκόπων, κερδοσκόπων και πιθανών απατεώνων εμφανίστηκε, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό που ακολούθησε, λανσάροντας τα δικά τους απομιμητικά tokens.

Τα δεδομένα του σαρωτή αποκεντρωμένων ανταλλαγών DexScreener αποκαλύπτουν ότι μέσα σε μόλις 16 ώρες από την επίσημη ανακοίνωση, έχουν υλοποιηθεί περίπου 30 νέα ζεύγη token, τα οποία φέρουν όλα το ticker “PYUSD”.

Αυτά τα πλαστά token έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα blockchain, όπως η Binance Smart Chain, το Ethereum και η τελευταία layer 2 solution της Coinbase, η Base.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το αυθεντικό PayPal USD token δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους. Η νόμιμη διεύθυνση συμβολαίου μπορεί να επαληθευτεί αναλόγως. Ειδικότερα, η PayPal είχε δηλώσει ρητά ότι το PayPal USD θα μπορούσε να μεταδίδεται αποκλειστικά μεταξύ επαληθευμένων λογαριασμών PayPal και άλλων συμβατών πορτοφολιών. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι νόμιμα τυχόν tokens που είναι εισηγμένες με το ίδιο διακριτικό σε πλατφόρμες όπως η UniSwap ή άλλες αποκεντρωμένες ανταλλαγές.

Το πιο σημαντικό πλαστό token PYUSD, το οποίο δημιουργήθηκε στο δίκτυο Ethereum, έχει ήδη συγκεντρώσει τον εκπληκτικό όγκο συναλλαγών των 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων από την ίδρυσή του, η οποία συνέβη λίγα μόλις λεπτά μετά την παρουσίαση του λανσαρίσματος του stablecoin της PayPal. Παρά το γεγονός ότι γνώρισε μια αρχική άνοδο πάνω από 30.000% μέσα στις πρώτες οκτώ ώρες, η αξία του token έχει έκτοτε πέσει κατά περισσότερο από 66% από το μέγιστο επίπεδό της.

Μια πινελιά χιούμορ εισήγαγε ένα συγκεκριμένο token, που ονομάστηκε με θράσος “PepeYieldUnibotSatoshiDoge”. Αυτό το token απομίμησης γνώρισε μια αξιοσημείωτη άνοδο πάνω από 3.000% μέσα στις τελευταίες τέσσερις ώρες.

Ειδικότερα, αρκετά από αυτά τα δόλια κουπόνια PYUSD είναι πιθανό να είναι αυτό που συνήθως αναφέρεται ως “honeypots”. Ο όρος αυτός υποδηλώνει ότι μόλις ένας επενδυτής αποκτήσει το token, αντιμετωπίζει αδυναμία πώλησής του, παραιτούμενος ουσιαστικά από το κρυπτονόμισμά του.

Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν προσωπικά τις έξυπνες συμβάσεις, η ανακάλυψη ότι έχουν εμπλακεί με ένα honeypot γίνεται συχνά εμφανής μόνο όταν προσπαθούν να ρευστοποιήσουν τις συμμετοχές τους.

Αυτοί οι ενθουσιώδεις επιχειρηματίες, γνωστοί στην καθομιλουμένη ως “degens”, έχουν αποκτήσει τη φήμη ότι σπεύδουν να κόψουν νέα νομίσματα εμπνευσμένα από μιμίδια, σε μια προσπάθεια να επωφεληθούν από τις τρέχουσες αφηγήσεις και εξελίξεις.

Στις 3 Αυγούστου, μια ομάδα ανώνυμων προγραμματιστών εισήγαγε το κουπόνι “LK-99”, με στόχο να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό που επικρατεί γύρω από τους υπεραγωγούς. Μια εβδομάδα πριν, στις 27 Ιουλίου, οι degens εκμεταλλεύτηκαν την προσοχή γύρω από μια ακρόαση στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου ένας πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκρύπτει στοιχεία για εξωγήινες συναντήσεις. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων από 50 νομισμάτων μιμιδίων με θέμα τα UFO.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: