Η Circle αποκαλύπτει: Το 70% της υιοθέτησης USDC προέρχεται πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ

Σε μια ανακοίνωση που έκανε στις 8 Αυγούστου προς τους οπαδούς του στο Twitter, οι οποίοι ανέρχονται σε 131.300, ο Allaire τόνισε ότι αυτό το σημαντικό επίπεδο υιοθέτησης εκτός ΗΠΑ αντικρούει την επικρατούσα αντίληψη ότι η επιρροή του USDC περιορίζεται κυρίως στις ΗΠΑ:

“Εκτιμούμε ότι το 70% της υιοθέτησης του USDC είναι εκτός ΗΠΑ και μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές είναι οι αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές”.

Ο Allaire υπογράμμισε ότι σημειώνεται αξιοσημείωτη πρόοδος σε βασικές περιοχές όπως η Ασία, η Λατινική Αμερική (LATAM) και η Αφρική.

Αυτό το συναίσθημα της παγκόσμιας έμφασης επεκτείνεται και σε άλλους παρόχους stablecoin. Ο Paolo Ardoino, ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της Tether, ενός ανταγωνιστικού εκδότη stablecoins, επανέλαβε μια παρόμοια διεθνή εστίαση για το stablecoin της εταιρείας του. Τον Φεβρουάριο, σημείωσε ότι το USDT θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα “ασφαλές εργαλείο για τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες χώρες”.

Ενώ το CryptoNea απευθύνθηκε στην Circle για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επέκτασή της εκτός ΗΠΑ, δεν είχε ληφθεί απάντηση κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Η δήλωση του Allaire συνέπεσε με την ανακοίνωση της PayPal σχετικά με την κυκλοφορία του δικού της σταθερού νομίσματος που είναι συνδεδεμένο με το USD, το PayPal USD (PYUSD). Ο Allaire συνεχάρη τόσο την PayPal όσο και την Paxos για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι τέτοιες εξελίξεις καθίστανται δυνατές όταν επιτυγχάνεται ρυθμιστική σαφήνεια.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται στο πλαίσιο της μείωσης της προσφοράς του USDC από τις αρχές του 2023, λόγω της μειωμένης ζήτησης και των αυξημένων εξαγορών. Κατά συνέπεια, το μερίδιο αγοράς του stablecoin έχει συρρικνωθεί σε μόλις 21%, με συνολική αξία κυκλοφορίας 26,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 8 Αυγούστου, ο Allaire ασχολήθηκε επίσης με τις ανησυχίες σχετικά με τη ρευστότητα του USDC, επιβεβαιώνοντας ότι οι εξαγορές ξεπερνούσαν τις εκδόσεις. Δήλωσε: “Τον τελευταίο μήνα, έχουμε εκδώσει 5 δισ. δολάρια USDC και έχουμε εξαγοράσει 6,6 δισ. δολάρια USDC”.

Επιπλέον, ο Allaire αποκάλυψε ότι το παγκόσμιο δίκτυο τραπεζών και ρευστότητας της Circle επεκτείνεται, με συνεργασίες με κορυφαίες τράπεζες σε σημαντικές περιοχές παγκοσμίως.

Σε μια έκθεση διαφάνειας που παρουσιάστηκε στις 3 Αυγούστου, η Circle ανέφερε λεπτομερώς ότι το Circle Reserve Fund αποτελείται κατά κύριο λόγο από ένα χαρτοφυλάκιο 93% που περιλαμβάνει ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου βραχείας διάρκειας, συμφωνίες επαναγοράς του αμερικανικού δημοσίου μίας ημέρας και μετρητά. Το υπόλοιπο 7% διακρατείται ως ταμειακά αποθέματα σε τράπεζες, σύμφωνα με την έκθεση της Circle.

Στις αρχές Ιουνίου, η Circle ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε άδεια λειτουργίας σημαντικού ιδρύματος πληρωμών (MPI) από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασής της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: