Το Bitcoin αναπηδά καθώς οι ΗΠΑ προσθέτουν 311.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 311.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων για 205.000, σύμφωνα με την έκθεση Nonfarm Payrolls του Bureau of Labor Statistics. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,6% έναντι των προσδοκιών να παραμείνει σταθερό στο 3,4%.

Το κέρδος 517.000 θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκε χαμηλότερα σε 504.000.

Έχοντας υποχωρήσει σχεδόν 8% τις 24 ώρες πριν από τους αριθμούς θέσεων εργασίας της Παρασκευής το πρωί, το Bitcoin ( BTC ) αναπηδά μέτρια αμέσως μετά, επιστρέφοντας λίγο πάνω από τα 20.000 $

Η σημερινή πρωινή έκθεση για τις θέσεις εργασίας, η οποία παρακολουθείται ευρέως, έχει λάβει ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Πρώτον, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πρότεινε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να γίνει πιο επιθετική στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για να καταπολεμήσει τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό. Στη συνέχεια, το απόγευμα της Τετάρτης, κατέρρευσε η τράπεζα κρυπτο-δανεισμού Silvergate Bank .

Αν και η αποτυχία του Silvergate δεν προκάλεσε μεγάλη ανησυχία εκτός των κύκλων κρύπτο, γρήγορα ακολούθησε μια κατάρρευση της τιμής της μετοχής της SVB Financial (SIVB), της εταιρείας χαρτοφυλακίου του φιλικού προς την τεχνολογία δανειστή Silicon Valley Bank (πτώση 60% την Πέμπτη και πτώση ακόμη 60% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Παρασκευή). Ο τραπεζικός τομέας – όπως εκπροσωπείται από το SPDR S&P Bank ETF (KBE) – υποχώρησε 7,3% την Πέμπτη.

Η λέξη «contagion» έχει πλέον επανεισαχθεί γρήγορα στο λεξικό της Wall Street, με τους επενδυτές να αναρωτιούνται τώρα εάν το πρόβλημα δεν είναι τα κρύπτο ή η τεχνολογία, αλλά αν η άνοδος των επιτοκίων του περασμένου έτους άφησε τον τραπεζικό τομέα να έχει σημαντικές απώλειες στα χαρτοφυλάκια ομολόγων τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/03/10/bitcoin-bounces-as-us-adds-311k-jobs-in-march-beating-expectations/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: