Το Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αβεβαιότητα της αμερικανικής νομοθεσίας για τα κρύπτο, λέει ο Yat Siu

Εν μέσω ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων γύρω από τα κρυπτονομίσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον του Χονγκ Κονγκ για την τεχνολογία blockchain, τα κρυπτονομίσματα και το Web3 θα μπορούσε να προσελκύσει επιχειρήσεις να μετεγκατασταθούν.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το Χονγκ Κονγκ έχει λάβει διάφορα μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης του χώρου Web3 και τη διευκόλυνση των επενδύσεων λιανικής σε κρυπτονομίσματα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η σύσταση της Task Force για την προώθηση της ανάπτυξης του Web3, η οποία περιλαμβάνει 15 εμπειρογνώμονες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του Yat Siu, συνιδρυτή της εταιρείας επενδύσεων Web3 Animoca Brands. Αυτή η ειδική ομάδα θα συνεργαστεί άμεσα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ρυθμιστικές αρχές του χρηματοπιστωτικού τομέα για να προωθήσει την ανάπτυξη του τομέα.

Ο Siu υπογράμμισε την αλλαγή στη στάση του Χονγκ Κονγκ απέναντι στα κρύπτο και το Web3, τοποθετώντας την πόλη ως ελκυστική δικαιοδοσία για νεοσύστατες και καθιερωμένες επιχειρήσεις. Ο Siu αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να αγνοηθούν στην κούρσα του Web3, αλλά επισήμανε ότι η ρυθμιστική ασάφεια έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα φόβου σε πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Οι πρόσφατες ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατά της Binance.US και της Coinbase για υποτιθέμενες μη καταχωρημένες προσφορές κινητών αξιών συνέβαλαν περαιτέρω σε αυτή την αβεβαιότητα. Ο Siu αντιπαρέβαλε το γεγονός αυτό με δικαιοδοσίες όπως το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, η Μέση Ανατολή και η Ευρώπη, οι οποίες δημιουργούν πιο συνεκτικά ρυθμιστικά πλαίσια.

Το Χονγκ Κονγκ έχει επίσης αναθεωρήσει την προσέγγισή του για τα κρυπτονομίσματα, ανατρέποντας τις περιοριστικές πολιτικές που προηγουμένως απαγόρευαν τις επενδύσεις λιανικής μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου. Ο Siu επαίνεσε την ευελιξία της κυβέρνησης να προσαρμόσει τη στάση της απέναντι στον κλάδο, λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες επιφυλάξεις της.

Η ομάδα εργασίας Web3 στο Χονγκ Κονγκ αναμένεται να είναι δυναμική, με τακτικές συναντήσεις και συνεργασία με διάφορες ομάδες εργασίας κρύπτο, blockchain και Web3. Τα μέλη της ομάδας εργασίας έχουν συνάψει διετή συμφωνία με την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ για την παροχή καθοδήγησης σχετικά με την προώθηση της ανάπτυξης του κλάδου. Ο Siu οραματίζεται ότι η ομάδα εργασίας θα προωθήσει τα ταλέντα, θα προωθήσει την εξερεύνηση του blockchain στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και θα ενισχύσει τη σχέση μεταξύ του κλάδου και της κυβέρνησης.

Οι προσπάθειες του Χονγκ Κονγκ για την καλλιέργεια του κλάδου Web3 έχουν ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Το Cyberport, ένα τεχνολογικό πάρκο στο Χονγκ Κονγκ, έχει προσελκύσει πάνω από 150 εταιρείες Web3 φέτος και οι επιχειρήσεις φέρονται να επενδύουν σημαντικά ποσά για να αποκτήσουν άδειες παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων για τη λειτουργία τους στην πόλη.

Καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ρυθμιστικές αβεβαιότητες, η προληπτική προσέγγιση του Χονγκ Κονγκ και η αυξανόμενη υποστήριξη για την ανάπτυξη του Web3 τοποθετούν την πόλη ως ελκυστικό προορισμό για τις επιχειρήσεις που αναζητούν ένα ευνοϊκό ρυθμιστικό περιβάλλον και ένα ακμάζον οικοσύστημα για την καινοτομία κρυπτονομισμάτων και blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: