Η κινεζική πόλη Jinan υιοθετεί τις πληρωμές CBDC για διαδρομές με λεωφορείο, κάνοντας ένα βήμα προς την υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος

Η Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ στην ανατολική Κίνα, έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων, υιοθετώντας τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της χώρας (CBDC) για πληρωμές σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές της.

Αρχικά εισήχθη ως πιλοτικό πρόγραμμα σε δύο γραμμές λεωφορείων, το σύστημα πληρωμών CBDC έχει πλέον εφαρμοστεί σε ολόκληρο το δίκτυο λεωφορείων της Τζινάν, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης Shunwang-Jinan Daily.

Για να ενθαρρύνει την υιοθέτηση του ψηφιακού γουάν, η πόλη προσφέρει εκπτώσεις στα κόμιστρα στους επιβάτες που επιλέγουν να πληρώνουν με το CBDC. Οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν έως και δύο εκπτωτικές διαδρομές ανά ημέρα και το πολύ έξι εκπτωτικές διαδρομές ανά μήνα όταν χρησιμοποιούν το ψηφιακό γουάν.

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες προσπάθειες της Κίνας για την προώθηση του ψηφιακού γιουάν σε διάφορους τομείς. Τον Απρίλιο, η πόλη Changshu ανακοίνωσε ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα πληρώνονται σε ψηφιακά γιουάν, καλύπτοντας το προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών, των δημόσιων ιδρυμάτων και των κρατικών μονάδων.

Η Κίνα χρησιμοποιεί επίσης το CBDC για την πρωτοβουλία Belt and Road και τις διασυνοριακές συναλλαγές. Στο Xuzhou, μια πόλη που χρησιμεύει ως σημείο αναχώρησης για αγαθά που μεταφέρονται στην Ευρώπη με τρένο, εκδόθηκε σχέδιο για την προώθηση της χρήσης του ψηφιακού γιουάν στο διασυνοριακό εμπόριο.

Επιπλέον, η BNP Paribas, μια γαλλική τράπεζα, συνεργάστηκε πρόσφατα με την Τράπεζα της Κίνας (BOC) για να διευκολύνει την υιοθέτηση του ψηφιακού γιουάν. Η συνεργασία επιτρέπει στους εταιρικούς πελάτες της BNP Paribas να συνδεθούν με το σύστημα της BOC, επιτρέποντας συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση του ψηφιακού γουάν.

Με την αποδοχή των πληρωμών CBDC για βόλτες με λεωφορείο στην Jinan, η πόλη στοχεύει να προωθήσει την ευρεία χρήση του ψηφιακού νομίσματος, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Κίνας να προωθήσει την ψηφιακή οικονομία της και να ενσωματώσει περαιτέρω το ψηφιακό γουάν στις καθημερινές συναλλαγές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: