Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Μπέρνι Σάντερς σε δράση για να κλείσει το “φορολογικό κενό των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τa κρύπτο”.

Μια ομάδα διακεκριμένων νομοθέτων των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ των οποίων οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Elizabeth Warren, Bernie Sanders, Bob Casey και Richard Blumenthal, κάλεσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων (IRS) και το Υπουργείο Οικονομικών να αναλάβουν ταχεία δράση για το κλείσιμο των φορολογικών παραθύρων που εκμεταλλεύονται οι “φοροφυγάδες κρύπτο”.

Σε επιστολή που απέστειλαν την 1η Αυγούστου, οι γερουσιαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους για ένα συγκλονιστικό “κρύπτο φορολογικό κενό” που εκτιμάται σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Προειδοποίησαν ότι η καθυστέρηση της εφαρμογής των νέων φορολογικών κανονισμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια φορολογικών εσόδων ύψους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το οικονομικό έτος 2024.

Σύμφωνα με τους γερουσιαστές, οι φοροφυγάδες και ορισμένοι μεσάζοντες κρύπτο εκμεταλλεύονται τα σημερινά κενά του φορολογικού συστήματος για να αποσπάσουν δισεκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τόνισαν την επείγουσα ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού, προτρέποντας την IRS και το Υπουργείο Οικονομικών να μην δώσουν σε αυτές τις οντότητες περαιτέρω ευκαιρίες εκμετάλλευσης του συστήματος.

Η έκκληση των νομοθέτων για ανάληψη δράσης απορρέει από το νομοσχέδιο της Γερουσίας για τις υποδομές ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2021, το οποίο περιέγραφε νέους φορολογικούς νόμους με αυξημένες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως crypto brokers.

Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο έχει υπογραφεί ως νόμος, το Υπουργείο Οικονομικών και η IRS δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει τους νέους φορολογικούς κανόνες. Οι οργανισμοί έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να δημοσιεύσουν και να εφαρμόσουν τους κανονισμούς, αλλά οι γερουσιαστές πιέζουν για νωρίτερη εφαρμογή.

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν έχει επικρίνει ευθέως τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ και την έχει καταστήσει κεντρικό σημείο της εκστρατείας επανεκλογής της στη Γερουσία, σχηματίζοντας αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει “στρατό κατά των crypto”.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπέρνι Σάντερς, αν και δεν έχει εκφράσει τόσο έντονα την άποψή του για τα crypto, έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες της Γουόρεν συνυπογράφοντας επιστολές με στόχο την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών στον χώρο των crypto.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Grayscale Investments αποκάλυψε ότι το 59% των Δημοκρατικών και το 51% των Ρεπουμπλικάνων θεωρούν το κρυπτονόμισμα ως το μέλλον της οικονομίας. Αυτό υποδηλώνει ότι, ενώ η στάση της Warren σχετικά με τα crypto μπορεί να μην έχει απήχηση στην πλειοψηφία του πληθυσμού, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και υποστήριξη για τα κρυπτονομίσματα σε όλες τις κομματικές γραμμές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: