Το Χονγκ Κονγκ εγκαινιάζει Task Force για την προώθηση Web3 Development Initiatives

Το Χονγκ Κονγκ έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υιοθέτηση της ανάπτυξης του Web3, δημιουργώντας μια ειδική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες του κλάδου και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από 15 συμμετέχοντες του κλάδου και 11 βασικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, έχει αναλάβει την επίβλεψη της βιώσιμης και υπεύθυνης ανάπτυξης του Web3 στο Χονγκ Κονγκ.

Η ανακοίνωση, που έγινε στις 30 Ιουνίου, αντανακλά τη δέσμευση της κυβέρνησης να τοποθετήσει το Χονγκ Κονγκ ως ηγέτη στον τομέα Web3. Ο Υπουργός Οικονομικών Paul Chan εξέφρασε τη φιλοδοξία του Χονγκ Κονγκ να προωθήσει την καινοτομία, να προωθήσει νέα μοντέλα εφαρμογών και να δημιουργήσει ένα ακμάζον οικοσύστημα προσελκύοντας κορυφαίες εταιρείες και ταλέντα.

Στόχος της ομάδας εργασίας είναι να παράσχει πολύτιμες συμβουλές και συστάσεις για να διασφαλίσει ότι το Χονγκ Κονγκ θα εξελιχθεί σε κόμβο Web3. Η δήλωση πολιτικής της κυβέρνησης σχετικά με την ανάπτυξη των εικονικών περιουσιακών στοιχείων, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022, έχει ήδη λάβει θετική ανταπόκριση από την αγορά. Πάνω από 80 εταιρείες που σχετίζονται με εικονικά περιουσιακά στοιχεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εγκατάσταση της παρουσίας τους στο Χονγκ Κονγκ από την έκδοση της δήλωσης.

Το Χονγκ Κονγκ έχει προωθηθεί ενεργά ως ελκυστικός προορισμός για τις εταιρείες κρύπτο. Ο Johnny Ng, μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου του Χονγκ Κονγκ, απηύθυνε πρόσφατα πρόσκληση σε παγκόσμιες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της Coinbase, να υποβάλουν αίτηση για άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων. Η πρόσκληση αυτή έρχεται καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χρηματιστηριακών Συμβάσεων (SFC) του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να επιτρέψει στις αδειοδοτημένες πλατφόρμες να απευθύνονται σε ιδιώτες επενδυτές, ενώ οι φορείς που είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν με τις προτεινόμενες κατευθυντήριες γραμμές ενθαρρύνονται να υποβάλουν αιτήσεις αδειοδότησης.

Η σύσταση της ειδικής ομάδας καταδεικνύει τη δέσμευση του Χονγκ Κονγκ να προωθήσει την ανάπτυξη του Web3, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην ηθική και υπεύθυνη ανάπτυξη του τομέα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: