Η Bittrex αμφισβητεί την αρμοδιότητα της SEC στην αγωγή κρύπτο και ζητά την απόρριψή της

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bittrex πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα στη νομική μάχη του με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), καταθέτοντας αίτηση για την απόρριψη της υπόθεσης. Η Bittrex υποστηρίζει ότι η SEC δεν έχει την εξουσία να ρυθμίζει τα κρυπτονομίσματα ως κινητές αξίες χωρίς ρητή εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο. Η κίνηση αυτή αμφισβητεί την ερμηνεία της SEC των υφιστάμενων κανονισμών για τις κινητές αξίες και αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σαφέστερου ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ακολουθώντας τα βήματα της Coinbase, η αίτηση απόρριψης της Bittrex ευθυγραμμίζεται στενά με τα επιχειρήματα που προβάλλει το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο. Υιοθετώντας μια παρόμοια προσέγγιση, η Bittrex στοχεύει να αξιοποιήσει το ισχυρό νομικό πλαίσιο της Coinbase και να παρουσιάσει μια ενιαία άμυνα απέναντι στην αγωγή της SEC.

Η νομική ομάδα της Bittrex, όπως και η Coinbase, αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της SEC σχετικά με τη διαπραγμάτευση επενδυτικών συμβολαίων. Αν και αναγνωρίζουν ότι η αρχική πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων κρύπτο θα μπορούσε να ταξινομηθεί ως συμβάσεις κινητών αξιών, και οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι η ταξινόμηση αυτή δεν θα πρέπει να επεκτείνεται στα περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις δευτερογενείς αγορές. Υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που ένα περιουσιακό στοιχείο διαπραγματεύεται ενεργά στις δευτερογενείς αγορές, θα πρέπει να θεωρείται εμπόρευμα ή άλλη κατηγορία ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και όχι κινητή αξία.

Επιπλέον, η Bittrex ισχυρίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν παρείχε επαρκή επικοινωνία που να υποδεικνύει ότι οι ενέργειές της απαγορεύονταν. Αυτή η στρατηγική υπεράσπισης χρησιμοποιείται συνήθως από κατηγορούμενους κρύπτο που αμφισβητούν τους ισχυρισμούς της SEC.

Τον Απρίλιο, η SEC κατηγόρησε την Bittrex και τον συνιδρυτή της, William Shihara, για τη λειτουργία nregistered national securities exchange. Η καταγγελία ανέφερε ότι η Bittrex διευκόλυνε τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που πληρούσαν τα κριτήρια των κινητών αξιών σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ χωρίς να αποκτήσει την απαραίτητη εγγραφή της SEC ως ανταλλακτήριο. Στην ίδια καταγγελία, η SEC κατηγόρησε επίσης την Bittrex Global, την αλλοδαπή θυγατρική της Bittrex, ότι δεν είχε εγγραφεί ως national securities exchange.

Η αίτηση απόρριψης της Bittrex σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη νομική μάχη μεταξύ των ανταλλακτηρίων κρύπτο και της SEC. Η έκβαση αυτής της υπόθεσης θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο ρυθμιστικό τοπίο γύρω από τα κρυπτονομίσματα και να παράσχει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με την εξουσία της SEC στον κλάδο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: