Το Google Play Store αγκαλιάζει τα παιχνίδια NFT

Σε μια επίσημη ανάρτηση στο ιστολόγιο στις 12 Ιουλίου, ο Joseph Mills, ο ομαδικός διαχειριστής προϊόντων του Google Play, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα ενημέρωσε την πολιτική της για να επιτρέψει την πώληση παιχνιδιών με NFT στο κατάστημά της. Ο Mills εξέφρασε τον ενθουσιασμό του καταστήματος για την υιοθέτηση του ψηφιακού περιεχομένου που βασίζεται στο blockchain και ανέφερε τη δυνατότητα ενίσχυσης της αφοσίωσης των χρηστών μέσω μοναδικών ανταμοιβών NFT.

Η κίνηση αυτή του Google Play έρχεται μετά την απαγόρευση των εφαρμογών εξόρυξης κρύπτο από το κατάστημά του το 2018 και την αφαίρεση του βιντεοπαιχνιδιού Bitcoin Blast το 2020 λόγω παραπλανητικών πρακτικών. Το App Store της Apple, τον Οκτώβριο, δήλωσε ότι τα NFTs που αγοράζονται εκτός του οικοσυστήματός της δεν μπορούν να παρέχουν ειδικά οφέλη εντός ενός παιχνιδιού και οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει σε απαγόρευση. Επιπλέον, τα NFTs που πωλούνται μέσω της έκδοσης App Store ενός παιχνιδιού υπόκεινται σε τέλος 30% που επιβάλλει η Apple.

Αυτές οι ενέργειες και δηλώσεις οδήγησαν σε ανησυχίες μεταξύ των ειδικών του κλάδου ότι τα παιχνίδια NFT για κινητά δέχονται επίθεση. Ωστόσο, η πρόσφατη ενημέρωση της πολιτικής του Google Play καθιστά σαφές ότι τα εν λόγω παιχνίδια είναι ευπρόσδεκτα στις συσκευές Android, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν ορισμένους κανόνες.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο ιστολόγιο, οι προγραμματιστές πρέπει να γνωστοποιούν με διαφάνεια εάν ένα παιχνίδι επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν ή να αγοράζουν NFT ή κρυπτονομίσματα. Απαγορεύεται η ωραιοποίηση των πιθανών κερδών από το παιχνίδι ή τις εμπορικές δραστηριότητες.

Εφόσον τηρούνται αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές, τα παιχνίδια μπορούν να ενσωματώνουν tokenized περιουσιακά στοιχεία ως μέρος της εμπειρίας παιχνιδιού και ακόμη και να επαναπροσδιορίζουν τα παραδοσιακά παιχνίδια με περιεχόμενο που ανήκει στους χρήστες. Το Google Play συνεργάστηκε με ηγέτες στον τομέα των παιχνιδιών Web3 για τη θέσπιση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών και σκοπεύει να διατηρήσει τη συνεργασία με τους προγραμματιστές για την καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια Web3 έχουν αντιμετωπίσει περιορισμούς στη μεγαλύτερη παγκοσμίως πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών για PC, το Steam. Ωστόσο, η Epic Games, ένας ανταγωνιστής του Steam, λάνσαρε πρόσφατα το παιχνίδι καρτών NFT Gods Unchained στο κατάστημά της στις 22 Ιουνίου, σηματοδοτώντας μια διαφορετική προσέγγιση για τα παιχνίδια NFT στο οικοσύστημά της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: